Maliyet tahmin yazılımı geliştiren girişim: SFM Yazılım

Maliyet tahmini ile maliyetlerin düşürülmesi ile birlikte yüzde 15 oranında verim artışı da sağlayan SFM Yazılım,  KOBİ'lerin mevcut üretim altyapılarına uygun, ekstra yatırım getirmeyen bir yazılım olarak hizmet veriyor.
Maliyet tahmin yazılımı geliştiren girişim: SFM Yazılım

İmalat gerçekleştiren firmaların üretim verilerini makine öğrenmesi yöntemleri ile bir modele dönüştürerek bu modeli yüksek doğrulukta ve hızlı bir şekilde maliyet tahmini için kullanan bulut tabanlı SaaS yazılımı geliştiren SFM Yazılım, 2018 yılının Ocak ayında Ersan Turan ve Ömer Anıl Türkkan tarafından kuruldu. 

SFM Yazılım'ın sunduğu "İmalat Sanayindeki KOBİ’ler için Maliyet Tahmin Yazılımı" ise yaklaşık 1.5 yıl içinde geliştirildi. Şu an için 8 kişilik bir ekip tarafından yönetilen SFM Yazılım, yüzde 95 oranında doğruluk oranı ile maliyet tahmini yaptığını iddia ediyor. 

Maliyet tahmini ile maliyetlerin düşürülmesi ile birlikte yüzde 15 oranında verim artışı da sağlayan SFM Yazılım,  KOBİ'lerin mevcut üretim altyapılarına uygun, ekstra yatırım getirmeyen bir yazılım olarak hizmet veriyor. Firma verileri ile sürekli olarak kendini güncelleyecek olan yazılım, verilere göre algoritmaları otomatik seçebilen ve "akıllı yazılım" özelliğine de sahip.

OSTİM'deki "Dizayn Makina" ile gerçekleştirilen demo çalışmasında 44 farklı malzeme, 37 farklı kaplama tipi için 572 üretim verisi ile oluşturulan model, üretilecek ürünlerin maliyet tahminlemesi için kullanılmakta.

Ayrıca vekil modelle gerçekleştirilen optimizasyon çalışması ile maliyetlerin yüzde 5-10 düşürülmesi de sağlanmış durumda. Dizayn Makina’nın yanı sıra SFM Yazılım'ın Arçelik Garage, Gökçek Grup ve KPA Havacılık gibi 10 önemli firma ile demo çalışmalarına devam ettiğini de ekleyelim.

Apriori, Siemens Perfect Costing, SolidWorks Costing gibi yazılımlar ile firmaların parça başı maliyet tahmini yapabildiklerini de ekleyelim. Kısacası bu yazılımlar ile rakip konumda olan SFM Yazılım, rakiplerinden farklı olarak her firmaya özgü, firmanın gerçek davranışı yansıtan yüksek doğrulukta modeller yaratarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

TÜBİTAK 1512  BiGG desteği alarak kurulan SFM Yazılım, Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönemine seçilen 14 girişim arasında da yer alıyor. Maliyet tahminleme modelinin oluşturulmasının ve ilk ay kullanımı ücretsiz olduğunu da ekleyelim. Sonrasında ise aylık abonelik üzerinden hizmet veren SFM Yazılım, kullanıcı sayısına ve model çeşitlerine göre farklı fiyatlama alternatifleri de sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.