Tekne kiralama platformu Viravira, 2019'a dair detayları paylaştı

Tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri bir araya getiren online bir platform olan Viravira, 2019 yılına dair önemli veriler paylaştı.
Tekne kiralama platformu Viravira, 2019'a dair detayları paylaştı

Tekne kiralama platformu olarak karşımıza çıkan bir girişim olan Viravira'nın 120 bin dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri bir araya getiren online bir platform olan Viravira, 2019 yılına dair önemli veriler paylaştı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Viravira platformunda şu an için Türkiye de dahil olmak üzere 41 ülkeden 11 bini aşkın kayıtlı tekne bulunuyor. Viravira'nın 2019 yılında 810 kişinin tekne kiralamasına aracılık ettiğini de ekleyelim.

Ağırlıklı olarak Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve İspanya gibi Akdeniz'de yer alan ülkelerde hizmet veren girişim, bununla birlikte, Meksika Körfezi veya Seyşeller gibi tropik adalar da dahil olmak üzere neredeyse haftalık tekne kiralama hizmetinin verildiği her ülkede aktif olarak hizmet veriyor.

Kullanıcı tarafında ise Almanya, İngiltere, Fransa, ABD ve Hollanda gibi farklı ülkelerden kullanıcılara hizmet veren Viravira, 2019 yılının son çeyreğinden başlayarak yurt dışı operasyonlarına daha da ağırlık vermeye de başladı. Yurt dışından Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den yurt dışında kiralama yapmak isteyen kullanıcıların da kiralamalarına aracılık eden girişim, bundan sonraki süreçte hem tekne hem de kullanıcının yurt dışında olduğu kiralamalara odaklanmak istiyor.

2020 yılında platformundaki kayıtlı tekne sayısını 12 bin civarına çıkarmak isteyen Viravira, önümüzdeki yıl 20 milyon TL ciro hedefliyor. Yakın zamanda tekne sahiplerinin tekne kiralama operasyonlarını tek bir ekrandan yönetebilmelerini ve rezervasyon alabilmelerini sağlayan yeni uygulamayı da  hayata geçiren girişim, ilk olarak Türkiye'de operasyona başlayan mobil uygulamasını 2020 yılının ortası itibariyle yurt dışında da kullanıma sunacak.

2019 yazının sezon verilerini de paylaşan Viravira, kullanıcıların en çok Türkiye’den tekne kiraladığını paylaştı. Türkiye'nin ardından en çok tekne kiralayan ülkeler ise sırasıyla Yunanistan ve Hırvatistan. Lokasyon olarak sezonun öne çıkan yerleri ise Türkiye’den Bozburun, Yunanistan’dan Patmos ve Hırvatistan’dan Brac Island olarak sıralandı.

Kullanıcılar tekne tipi olarak yüzde 65 oranında gulet, yüzde 29 oranında yelkenliyi tercih etti. Katamaran ve motoryat da yine tercih edilen tekne türleri arasında yer aldı. 2019 yazında Viravira’dan kiralama yapanlar 25-55 yaş aralığında seyrederken kiralama yapanların yüzde 58’i erkeklerden, yüzde 42’si ise kadınlardan oluştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.