SoHo ve KOBİ'lere yönelik sigorta poliçeleri ile ilgili alınan aksiyonlar

Türkiye'deki yaklaşık 2.8 milyon işletmenin %95'lik kısmını oluşturan SoHo (Small Office - Home Office) ve KOBİ'ler, sadece ekonominin büyümesine yaptıkları katkılarla değil; ihtiyaç duydukları farklı ürün ve hizmetlerle de birçok şirketin odağı haline gelmiş durumda.

Türkiye'deki yaklaşık 2.8 milyon işletmenin %95'lik kısmını oluşturan 1 - 9 çalışanlı işletmeler olarak tanımlanan SoHo (Small Office - Home Office) ve KOBİ'ler, sadece ekonominin büyümesine yaptıkları katkılarla değil; ihtiyaç duydukları farklı ürün ve hizmetlerle de birçok şirketin odağı haline gelmiş durumda. Telekomünikasyon ve finans tarafında küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik sunulan tarife ve hizmetler yaygınlaşırken sigorta tarafında da bu ölçekteki şirketlere yönelik poliçeler çıkartılmaya başlandı. 

Kurumsal şirketlere göre maliyet akışı ve iş yapış biçimi daha farklı olan küçük işletmeler için sigorta yaptırmak birçok işyeri için lüks görülen bir uygulamayken sigorta şirketlerinin hedef kitlelere göre farklı poliçelerini artırması ve insurtech'lerin yaygınlaşması ile daha kolay ulaşılabilen bir ürün haline geldi. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.