İşletmelerin bankacılık deneyimini geliştirmek isteyen Rebank, 2.8 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Özellikle büyümekte olan işletmelerin yaşadığı bankacılık deneyimini düzeltmek adına yola çıkan girişim Rebank, 2.8 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını duyurdu.
İşletmelerin bankacılık deneyimini geliştirmek isteyen Rebank, 2.8 milyon dolar tohum yatırımı aldı

Son dönemde dijital banka girişimlerinin adını sıkla duyar olduk. Keza işletme bankacılığı alanında da pek çok dijital banka karşımıza çıktı. İlk başta Rebank de bunlardan birisi gibi kulağa geliyor olsa da, aslında Rebank'in amacı ve varlık sebebi biraz daha farklı.

Özellikle büyümekte olan ya da büyük işletmelerin, bankacılık ile ilişkisini dikkate alan Rebank, buradaki deneyimi geliştirmek üzerine yola çıkan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Büyük ölçekteki şirketlerin, birden fazla çalıştığı büyük bankada hesabı bulunduğunu göz önüne alan girişim, şirketlerin buradaki ihtiyacını fark ederek buraya yoğunlaşmış.

Rebank'in platformu sayesinde işletmelerin yöneticileri ya da sahipleri, Rebank aracılığıyla şirketin farklı bankalardaki hesaplarını aynı anda tek bir panel üzerinden kontrol edebilir hale geliyor. Kendilerini yeni nesil işletme bankacılığı platformu olarak konumlandıran Rebank, bir bankacılık lisansına sahip değil fakat açık bankacılığın ve API'ların nimetleri sayesinde işletmelere önemli bir hizmet sunuyor.

Rebank, yeni bir dijital banka kurmak yerine bugün hali hazırda faaliyet gösteren büyük bankaların özellikle büyümekte olan işletmelere verdiği hizmetleri bir yerde konsolide ederek, tasarım olarak da oldukça şık bir paket olarak yeni bir dijital bankacılık deneyimi olarak sunuyor.

Y Combinator mezunu olan girişim son olarak 2.8 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu. ADV'nin önderliğinde YC, Oriza Ventures ve bir grup melek yatırımcıdan tohum yatırımı toplayan şirket, işletmelerin bankalar ile deneyimi nidaha iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.