Gençlere yönelik sosyal medya uygulaması Yubo, 12,3 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli sosyal medya uygulaması Yubo, Iris Capital ve Idinvest Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 12,3 milyon dolar yatırım aldı
Gençlere yönelik sosyal medya uygulaması Yubo, 12,3 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli sosyal medya uygulaması Yubo, Iris Capital ve Idinvest Partners'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 12,3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Alven, Sweet Capital ve Village Global oldu. Yubo'nun şu anda 25 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu hatırlatalım.

Yubo için özellikle 25 yaşın altındaki gençlerin yeni insanlarla tanışmasına ve arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olan bir sosyal medya uygulaması tanımını kullanmak mümkün. Üstelik en popüler sosyal medya uygulamalarıyla karşılaştırıldığı zaman Yubo, beğenilere ve takipçilere odaklanmıyor. Girişim bunun yerine, kendi küçük minik arkadaş topluluğunuzu oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Yubo ile yeni insanlarla tanışmaya ek olarak, konuşma başlatabiliyor ve birlikte takılmak için canlı video akışları oluşturabiliyorsunuz. Her akış, hem video hem de canlı sohbet aracılığıyla etkileşimde bulunan bir mikro topluluk oluşturuyor. 2015 yılından bu yana, Yubo kullanıcılarının birbirlerine 10 milyar mesaj gönderdiğini ve 30 milyon canlı video yayını başlattığını belirtelim. Genel olarak, uygulamanın kullanıcı tabanı 2 milyar arkadaşlığın oluşmasına imkan sağladı. Platform yakın bir zaman sonra kullanıcıların telefonlarında bir şey göstermek için ekran paylaşımını açabileceklerini belirtiyor.

Şirket aldığı yeni yatırımı hizmet verdiği ülke sayısını artırmak için kullanacağını açıkladı. Yubo çoğunlukla ABD, Kanada, İngiltere, İskandinav ülkeleri, Avustralya ve Fransa'da etkin olarak kullanılıyor. Şirket önümüzdeki dönemde Japonya ve Brezilya'ya odaklanacak. Yubo yeni yatırımla ayrıca 35 çalışanı işe almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.