Makine öğrenimi ile şarkıdaki sesleri birbirinden ayıran girişim: Melody ML

Melody ML, şarkıdaki vokali makine öğrenimi kullanarak çıkarıyor ve şarkının vokalsiz halini herhangi bir değişikliğe uğratmadan kullanıcıya sunuyor.
Makine öğrenimi ile şarkıdaki sesleri birbirinden ayıran girişim: Melody ML

YouTube'da karaoke videosu ararken eminim farklı tarzlarda birçok videoya denk gelmişsinizdir. Çoğu videoda şarkının birebir halini bulmak pek mümkün olmuyor. Şarkının ya farklı bir enstrümanla bir başkası tarafından versiyonu ya da değişik tonlardaki hali oluyor. Ancak oldukça yeni bir uygulama diyebileceğimiz Melody ML, şarkıdaki vokali makine öğrenimi kullanarak çıkarıyor ve şarkının vokalsiz halini herhangi bir değişikliğe uğratmadan kullanıcıya sunuyor.

Melody ML'in karaoke videosu oluşturmak amacıyla ortaya çıkarılmadığını, karaokenin sadece bir örnek olduğunu belirtelim. Zira amatör müzisyenler de çoğu zaman, farklı enstrümanları deneyebilme amacıyla şarkıyı ve melodiyi birbirinden ayırmak durumunda kalabiliyor. Ancak bunun için karmaşık ve çoğu zaman ücretli uygulamalar kullanmak gerekiyor. Melody ML, hem hızlı hem de ücretsiz oluşuyla dikkat çekiyor ve ulaşabileceği kullanıcı sayısını en baştan yüksek tutmayı garantiliyor.

Nasıl çalışıyor?

Öncelikle platformu sadece web üzerinden kullanabileceğinizi belirtelim, Melody ML'in herhangi bir mobil uygulaması bulunmuyor. Uygulamanın web sitesine girdiğinizde sizden herhangi bir üyelik istenmiyor, fakat dönüştürülen şarkının gönderileceği bir e-posta adresi talep ediliyor. E-posta adresini yazdıktan sonra formun sağ tarafında bulunan "Upload MP3" butonunda bilgisayarınızda bulunan dosyayı siteye yüklüyorsunuz. Süreç başladığında da yaklaşık 1 ila 5 dakika arasında şarkının ayrılması tamamlanmış oluyor. İsterseniz tüm enstrümanları detaylı olarak birbirinden ayırabileceğiniz gibi sadece müziği ve vokali de birbirinden ayırabiliyorsunuz.

Zip dosyasını isterseniz siteden, isterseniz e-posta adresinize gelen linkten indirebiliyorsunuz. Fakat şunu hatırlatayım; benim e-posta adresim Melody ML'i spam olarak algıladığı için gelen e-postalarım arasında değil, spam kutusunda bulabildim. Belki böyle bir problem sizde de yaşanacaktır. 

Bu haliyle bile beklentileri fazlasıyla karşılayan Melody ML'i buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.