Sigortacıların iş birliklerine yaklaşımları ve iş birliği yapma oranları

Ekosistemler sigorta endüstrisinde gün geçtikçe daha fazla ön plana çıkıyor. Bu alandaki güçlü ortaklık yetenekleri, sigorta şirketlerinin bu eğilimden yararlanmasına yardımcı oluyor.
Sigortacıların iş birliklerine yaklaşımları ve iş birliği yapma oranları

Ekosistemler sigorta endüstrisinde gün geçtikçe daha fazla ön plana çıkıyor. Bu alandaki güçlü ortaklık yetenekleri, sigorta şirketlerinin bu eğilimden yararlanmasına yardımcı oluyor. Capgemini tarafından yapılan ankete göre sigortacıların da bu durumun farkında olduğunu söyleyebiliriz. Ankete katılanların %68'i diğer endüstri oyuncularıyla ortaklıklar kurmanın önemli olduğunu düşünüyor.

Bir ekosistemin aynı sektörde veya sektörler arasında tek bir oyuncu veya ortaklar ağı tarafından sunulan hizmetler veya ürünler grubu olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin; çeşitli iştirakleri olan büyük bir şirket, kendi ekosistemi üzerinden tüm hizmetlerini sunarken, otomotiv firmaları, sigorta şirketleri ve bankalar bir müşteriye araç satın almak için gereken uçtan uca hizmetleri sağlamak için bir ekosistem içinde bütünleşebiliyorlar.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.