Murat Ertem: Donanım teknolojinin bedeni, yazılım ise ruhu

Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, "Dünyayı Dönüştürüyoruz, Peki ya Kendimizi?" isimli sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.
Murat Ertem: Donanım teknolojinin bedeni, yazılım ise ruhu

Geçtiğimiz günlerde Webrazzi Developer 2019'un konferans programının belli oluğunu sizlere aktarmıştık. Webrazzi Developer 2019 konferansımız bugün tüm hızıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, "Dünyayı Dönüştürüyoruz, Peki ya Kendimizi?" isimli sunumu ile önemli bilgiler paylaştı.

Donanımcılar ve yazılımcılar olarak teknoloji dünyasının dünyayı 1'ler ve 0'lar olarak gördüğünü dile getiren M.Murat Ertem, staj yaptığı dönemden sonra doğru bir karar vererek yazılımda kaldığını dile getirdi. Ertem, donanımın teknolojinin bedeni, yazılımın ise ruhu olduğunu paylaştı.

Dünyanın en değerli şirketlerine baktığımızda 10 yılda önemli değişiklikler olduğunu belirten Softtech genel müdürü M.Murat Ertem, 2009 yılında petrol ve telekom şirketlerinin en değerli şirketler arasında olduğunu paylaştı. 2009 yılında ABD ve Çin arasındaki rekabetin başladığını da paylaşan Ertem, 2019 yılına baktığımızda ise dünyanın başka bir hal aldığını da dile getirdi.

2009 yılı ile kıyaslandığında 2019 yılındaki şirketlerin toplam değerinin 3 katı daha fazla olduğunu belirten Ertem, ilk onda yer alan 10 şirketin 7 tanesinin teknoloji şirketi olduğunu da vurguladı. Karşılaştırmak gerekirse 2009 yılındaki listede sadece 1 tane teknoloji şirketi bulunuyor.

Küreselleşmenin 1. Dünya savaşındaki seviyesine ulaştığını da paylaşan Ertem, karamsar olmamak gerektiğini çünkü insanın her türlü değişime adapte olabildiğini de dile getirdi. Öğrenme çevikliğinden bahseden Ertem, öğrenme çevikliğinin zihinsel çeviklik, insani çeviklik, değişik çevikliği, kişisel farkındalık ve sonucu ulaşma çevikliği olarak 5 kriterden oluştuğunu da paylaştı.

Yapılan araştırmalara göre ABD'de 2020 yılında 40 bin bilgisayar mezunu olacağını fakat ihtiyacın 120 bin seviyelerinde olacağını paylaşan Ertem, yazılımcılığın Disrupt olmaya açık bir iş alanı olduğunu da belirtti. Yazılım geliştirmede yapay zeka kullanılması gerektiğini de dile getiren Ertem, teknoloji şirketi olarak insan kaynakları şirketi olmaları da gerektiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.