Paket Taxi yatırımında şirket değerlemesi belli oldu

Migros'un KAP'a yaptığı bildirim ile birlikte yatırımın finansal detayları da ortaya çıkmış oldu.
Paket Taxi yatırımında şirket değerlemesi belli oldu

Geçtiğimiz hafta Migros'un da dahil olduğu yeni yatırım turunda Paket Taxi'nin yüzde 60'ının satıldığını sizlere aktarmıştık. Aldığımız bilgilere göre şirketin yüzde 25'i Migros'a, yüzde 35'i ise Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından oluşan üst düzey yöneticilere satılmıştı.

Bugün Migros'un KAP'a yaptığı bildirim ile birlikte yatırımın finansal detayları da ortaya çıkmış oldu. Migros tarafından paylaşılan bilgilere göre Paket Taxi'nin şirket değeri 13,9 milyon TL ile 15,3 milyon TL aralığında (baz 14,6 milyon TL) hesaplandı.

Migros'un yatırımla ilgili açıklaması

Şirketinin büyüyen Sanal Market lojistik operasyonlarının daha verimli ve etkin yönetilmesi kapsamında Sanal Market operasyonlarına lojistik hizmet sağlayıcı şirketlerden biri olan Paket Lojistik ve Teknoloji Anonim Şirketi'ne ("Paket Lojistik") yatırım yapılmasına karar verildiğini dile getiren Migros, Paket Lojistik'in sermayesinin yüzde 25'ine iştirak edilmesine karar verildiğini ve iştirak bedeli olarak ödenecek 3,25 milyon TL'nin Paket Lojistik'in operasyonlarının genişletilmesi ve verimli hale getirilmesinde kullanılması planlandığını da duyurdu. Migros tarafından KAP'a yapılan açıklamanın tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Şirketimizin büyüyen Sanal Market lojistik operasyonlarının daha verimli ve etkin yönetilmesi kapsamında;

Sanal Market operasyonlarına lojistik hizmet sağlayıcı şirketlerden biri olan Paket Lojistik ve Teknoloji Anonim Şirketi'ne ("Paket Lojistik") yatırım yapılmasına ve bu suretle Paket Lojistik'in yapacağı primli sermaye artışına katılınarak Paket Lojistik'in sermayesinin %25'ine iştirak edilmesine karar verilmiştir.

Bu stratejik yatırımla, iştirak bedeli olarak ödenecek 3.250.000 TL'nin Paket Lojistik'in operasyonlarının genişletilmesi ve verimli hale getirilmesinde kullanılması planlanmaktadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.