Tasarım platformu Canva'nın değerlemesi 3,2 milyar dolara ulaştı

Avustralya merkezli görsel tasarım platformu Canva, 85 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 2,5 milyar dolardan 3,2 milyar dolara çıkardı.
Tasarım platformu Canva'nın değerlemesi 3,2 milyar dolara ulaştı

Avustralya merkezli görsel tasarım platformu Canva, 85 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 2,5 milyar dolardan 3,2 milyar dolara çıkardı. Canva'nın yeni yatırımının yatırımcıları olarak karşımıza Mary Meeker’s Bond, General Catalyst, Bessemer Venture Partners, Blackbird ve Sequoia China çıkıyor.

Canva aldığı 85 milyon dolarlık yeni finansman ile "Canva for Enterprise" kurumsal ürününü piyasaya sürmeyi hedefliyor. Şirket, bu yeniliğin yanı sıra ekibini iki katına çıkaracak ve merkez ofisini de daha geniş bir alana taşıyacak.

Canva'nın web sitesi ve uygulamaları, insanların ve şirketlerin afiş, logo, sosyal medya grafikleri ve sunumlar oluşturmasına yardımcı oluyor. Ücretsiz olarak kullanıldığında bile oldukça başarılı tasarımlar yaratılmasına olanak sağlıyor. 2013 yılında, Melanie Perkins tarafından Sidney'de kurulan şirket, daha sonra Manila ve Pekin'de de ofisler açtı. Şirketin yakın geleceğe yönelik hedefinin, işletmelere yönelik hizmetleri genişletmek ve sunum ürünleri oluşturmak olduğunu belirtelim.

Canva ile tasarımcı olmayan çalışanların, marka tutarlı pazarlama ve sunum malzemeleriyle kolayca iş birliği yapıp tasarımlar üretebileceğini hatırlatalım. Fortune 500 şirketlerinin yaklaşık yüzde 85'i hizmeti halihazırda kullanıyor ve bu durum, Canva'nın iddialarına güvenilirlik kazandırıyor.

Canva'nın yeni "Canva for Enterprise" ürününün sadece bir marka kiti sunmakla kalmayacağını, aynı zamanda pazarlama ve satış şablonları da sunacağını belirtelim. Ürün, Canva'nın organizasyondaki büyük tasarım kütüphanesini gizleyebilecek, böylece çalışanlar yalnızca onaylanmış olanlara erişebilecek.

Canva şu anda 190 ülkede kullanılıyor ve şirketin aylık 20 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.