Instagram, stalkerların gözdesi Takip sekmesini kaldırıyor

Birçok kullanıcının gizliliğini tehdit eden Takip sekmesi, bugünden itibaren kademeli olarak Instagram'dan kaldırılıyor.
Instagram, stalkerların gözdesi Takip sekmesini kaldırıyor

Bir süredir kademeli olarak beğeni sayısını platformundan kaldırmaya çalışan Instagram, şimdi de stalkerların gözdesi "Takip" sekmesini kaldırıyor. Instagram, bundan böyle yeni insanlar, yeni mekanlar ve yeni hashtagler keşfetmek isteyen kullanıcıları Keşfet sekmesine yönlendirecek. Stalkerların gözdesi olmasına rağmen az sayıda kullanıcı tarafından ziyaret edilen Takip sekmesi ise kapatılacak.  

Aslına bakarsanız Takip sekmesini kullanıcıların çoğu dikkate almıyordu. Hatta bazı kullanıcılar bu sekmenin varlığından bile haberdar değil. Bunun yanı sıra Takip sekmesinin birçok kullanıcının gizliliğini tehdit ettiğini söylemek mümkün. Sekmede beğenileri ve takip ettiği hesapların açıkça görünebilen kullanıcıların, yasa dışı veya özel aktiviteleri de açığa çıkabiliyordu. Şimdiye kadar ilişkilerin ve arkadaşlıkların bitmesinde kilit rol oynayan Takip sekmesi, magazin gazetecilerinin de Instagram'daki favori özelliğiydi.

Instagram, kullanıcılara herhangi bir faydası dokunmayan Takip sekmesini platformdan kaldırdığını bugün duyurdu. Duyurunun ardından özellik kullanıcıların birçoğunda gözden kayboldu. 

Bu arada Reddit kullanıcılarının Ağustos ayında açtığı bir başlıkla Instagram'da Takip sekmesinin kaybolmasından şikayet ettiğini hatırlatalım. Aynı şekilde bu durumu yaşayan Webrazzi okurları da bize ulaşarak şikayetlerini dile getirmişti. Yapılan duyuruyla birlikte o zamanlar bir hata olarak değerlendirilen bu durumun, sadece bir süreci olarak konumlandığı da ortaya çıktı.

Eğer Takip sekmesi uygulamanızdan kaldırılmışsa, Kalp düğmesine bastığınızda sadece kendi hareketlerinizi görebileceksiniz. Bugünden itibaren kademeli olarak kaldırılmaya başlanan Takip sekmesi, bu haftanın sonunda tamamen tarihe karışmış olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.