Oculus CTO'su John Carmack, Samsung Gear VR için bir devrin sona erdiğini açıkladı

Oculus CTO'su John Carmack, Oculus Connect geliştirici konferansında Samsung Gear VR'dan övgüyle bahsederken mobil kulaklıkların kaçırılmış bir fırsat olduğunu söyledi.
Oculus CTO'su John Carmack, Samsung Gear VR için bir devrin sona erdiğini açıkladı

Oculus CTO'su John Carmack, Oculus Connect geliştirici konferansında Samsung Gear VR'dan övgüyle bahsederken mobil kulaklıkların kaçırılmış bir fırsat olduğunu söyledi. Carmack, yazılımın güncel olduğunu ancak Samsung'un en yeni ve gelecekteki telefonlarının kulaklığı desteklemeyeceğini ve Samsung Gear VR için “günlerin sayılı olduğunu” belirtti.

John Carmack, bu noktada bir fırsatı kaçırdıklarını düşündüğünü, Samsung Gear VR için çok fazla çaba harcadığını ve cihazın tüm mobil süreç için bir temel olduğunu düşündüğünü söyledi. Carmack ayrıca, Oculus'un bir gamepad tarzı denetleyici gibi yeni özellikleri denediğini söylüyor. Ayrıca bunun Minecraft gibi karmaşık oyunlar oynayacak kadar tam teşekküllü olduklarını da belirtiyor.

Samsung Gear VR, ilk olarak 2014 yılında Note 4'ü destekleyen bir sürüm ile piyasaya sürüldü ve kulaklığın boyutunda ve yüzeyindeki ufak tefek değişikliklerle son halini aldı. Kullanıcılar Samsung telefonlarını kulaklıklı mikrofon setine yerleştirebiliyor ve bu sayede Oculus'un yazılımını ve vitrini açabiliyordu. Carmack, kulaklığın şirketin bugüne kadar en çok satan ürünü olduğunu ancak bu taleple beraber Rift, Quest ve Go gibi ürünlerin gerisinde kaldığını belirtti. Bunun çok şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Zira birçok mikrofon seti, çeşitli iş birlikleri ve anlaşmalar dahilinde kullanıcılara ücretsiz olarak dağıtılıyordu. Bu da Samsung Gear VR'ın bir tık geride kalmasına neden olmuş olabilir.

Oculus, Samsung Gear VR' geçen yıl Oculus Go ile değiştirdi ve şimdi Oculus Go sahiplerini daha üst seviye diyebileceğimiz Oculus Quest'e doğru itiliyor. Carmack ve diğer Oculus çalışanları, ilk mobil VR kulaklıklarına kıyasla daha net bir şekilde hareket etmeye hazır görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.