3 yaşındaki ikinci el moda uygulaması Dolap'ın toplam satış hedefi 5 milyar TL

2018 yılında yüzde 450'lik bir büyüme oranına ulaşan Dolap'ın 2022'ye kadarki satış hedefi ise 5 milyar TL olarak açıklanıyor.
3 yaşındaki ikinci el moda uygulaması Dolap'ın toplam satış hedefi 5 milyar TL

2016 yılında hayata geçirilen ve ikinci el giysiler için mobil pazar yeri olarak faaliyet gösteren Dolap, bu sene 3. yaşını kutluyor. Türkiye'de oldukça rağbet gören ikinci el pazarında kendine önemli bir konumda bulunan platform, toplam değeri 1 milyar TL’yi aşan pazarda, 18 milyon ürünüyle Türkiye’de ikinci el kıyafet pazarını domine ediyor. Şu anda toplam 7 milyon üyesi bulunan Dolap, son iki yıldır Türkiye'de pazar lideri konumunda diyebiliriz. 

2018 yılında yüzde 450'lik bir büyüme oranına ulaşan Dolap'ın 2022'ye kadarki satış hedefi ise 5 milyar TL olarak açıklanıyor. Dolap’ın rakamsal verilerine bakıldığında, platforma her gün 120 bin yeni ürün eklendiğini söyleyebiliriz. Günde 450 bin kadın Dolap’ı kullanıyor. Platformun mobil uygulamasının indirilme sayısı yüzde 250 artarak 9 milyona ulaştı.

Dolap’tan kadınların en çok satış yaptığı ilk 5 kategori spor ayakkabı, kol çantası, askılı çanta, gece elbisesi ve güneş gözlüğü olarak karşımıza çıkıyor. Açıklanan verilere göre platformun en çok üye aldığı iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa.

Dolap kurucu ortağı Hande İzmirlioğlu, Dolap’ta satış yapıp kazanç sağlayan 500 bin üye düşünüldüğünde, Türkiye’de 500 bin hanenin ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirtiyor. Bir Trendyol start-up kuruluşu olan Dolap, ileri teknolojiyle kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimini daha ileriye taşımayı, ikinci el alışveriş alışkanlığını Türkiye’de de oturtmayı ve kadınlara ek bir gelir yaratmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.