Netflix, Türkiye'den ne kadar gelir elde ediyor?

Açıkladığı rakamlarla Türkiye'den çekilmeyeceğini, aksine Türkiye'deki yatırımlarını artıracağını düşündüğümüz Netflix, artan içerikleriyle birlikte kullanıcı sayısında da artış yaşayacaktır.
Netflix, Türkiye'den ne kadar gelir elde ediyor?

Gün içinde Netflix'in Türkiye özelinde öne çıkan rakamlarını sizlere aktarmıştık. Bugün devreye giren denetimle RTÜK, kullanıcı başına gelirden %0.5 pay alacak. Halihazırda paylaşılan rakamlara göz attığımızda Netflix'in Türkiye'de ciddi bir tekil kullanıcıya sahip olduğunu görüyoruz.

Bununla birlikte Netflix'in üç farklı üyelik planı bulunuyor. Temel plan 17,99 TL, standart plan 29,99 TL ve özel plan 41,99 TL olarak kullanıcıya sunuluyor. 3 planın ortalamasını aldığımızda ise karşımıza kişi başına yaklaşık 30 TL gibi ücretlendirme çıkıyor. Netflix'in 1,5 milyon civarındaki tekil kullanıcısını da göz önünde bulundurduğumuzda elde edilen gelirin yaklaşık 45 milyon TL civarında olduğunu görüyoruz. Her halükarda bunun net bir rakam olmadığını, artısının ve eksinin olabileceğini de belirtelim. 

Aylık geliri yaklaşık 45 milyon TL

RTÜK'ün dijital yayın platformlarından %0.5 civarında bir pay alacağını yukarıda da belirtmiştik. Netflix'in 1,5 milyon kullanıcıyla yaklaşık 45 milyon TL olan gelirinden RTÜK'ün kazancı ise yine ortalama olarak 225 bin TL olacak diyebiliriz.

Hem açıkladığı rakamlarla hem de RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla ülkeden çekilmeyeceği konusunda mutabık olduğumuz Netflix, artan içerikleriyle birlikte kullanıcı sayısında da artış yaşayacaktır.

RTÜK denetiminin sonuçlarının nasıl olacağını, içeriklerdeki değişimlerin oranını ilerleyen günlerde göreceğiz. Yine de şimdiden şunu söyleyebiliriz, geleneksel televizyon yapısından sıkılarak dijitale yönelen kullanıcılar, izledikleri içeriklerde bolca "çiçek" görmek için herhangi bir ücret ödemek istemeyeceklerdir. Önümüzdeki birkaç ayın dijital yayın platformları ve izleyiciler için nasıl geçeceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.