Globalde ve Türkiye’de Fintech ekosistemlerinin geleceği [Rapor]

2008 krizinin getirdiği değişimlerin etkileri hala devam ediyor. Finansal piyasaların iş yapış şekilleri her gün farklı yenilikle karşı karşıya geliyor. Geleneksel şirketlerin birçok nedenden dolayı yapamadığı veya hiçbir durumda yapamayacağı inovasyonları fintech'ler sunuyor. Sadece finans alanında değil, sigorta, regülasyon ve daha birçok segmentte kişiye özele kadar inen çözümler sunan fintech'ler önümüzdeki dönem finans dünyasını değiştirecek bir güce sahip.
Globalde ve Türkiye’de Fintech ekosistemlerinin geleceği [Rapor]

Son dönemde sadece dijital ile değil aynı zamanda mobil ödeme sistemleri ve IoT ile desteklenen fintech girişimleri, blockchain’deki potansiyel de dahil olmak üzere bankacılıkta PSD2 açılımları sayesinde girişimlerin bankalardan alacakları altyapı ile çıkaracakları ürünler çeşitlendi ve çeşitlenmeye de devam  edecek. 

2008 krizinin getirdiği değişim, hatta daha da geriye gidersek internetin ilk hayatımıza girmesi fintech’ler için yolu açmıştı. Üçüncü dalga gelişimini yaşadığımız zamanlarda bu şirketlerin sadece müşteri odaklı girişimler olmaktan daha fazlası olduğu kabul edilmeli. Fintech’ler finansal dünyanın yeni yüzü olarak sisteme entegre olmuş bir parça artık.  Özelleşmiş çözümlerle birlikte birçok geleneksel şirketin sunamadığı farklı hizmetleri bünyelerinde barındıran bu girişimler hem sistemdeki yerini almış şirketleri hem de bankaları challenge eden bir pozisyonda. Rekabet, regülasyonlar, ekonomik çalkantıların sürekli olduğu bu ortamda fintech’ler başarılı olmak için aynı anda kripto paralardan data analitiğine, çalışan gücünden şirket büyüklüğüne, bankaların klasik duruşundan açık bankacılığın fırsatlarına birçok konuda aynı anda çalışmaları gerekiyor.  Segmentler bazında da birbirinden farklılaşan çözümler bulmaya çalışan fintech’leri önümüzdeki dönemlerde heyecanlı ancak zorlu bir yolculuk bekliyor.  Bu raporda fintech ekosistemini oluşturan önemli noktalar ve segmentlerin neler olduğunu, öne çıkan şirketlerle birlikte inceleyebilecek ve fintech ekosistemindeki potansiyelini görebileceksiniz.

Globalde ve Türkiye'de Fintech Ekosistemleri [Rapor]
Globalde ve Türkiye'de Fintech Ekosistemleri [Rapor]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.