iOS kullanıcıları için dijital kütüphane: Summarize

Summarize adlı bir iOS uygulaması, okuduğunuz kitaplar için dijital bir kütüphane oluşturmanıza yardımcı oluyor. 
iOS kullanıcıları için dijital kütüphane: Summarize

Dijitalin bu denli gelişmesinden önce herhangi bir kitap okuduğumuzda o kitapla ilgili notlar almak için yanımızda kalem, defter taşır ve kimi zaman hangi kitabı ne zaman okuduğumuzu unuturduk. Analog yöntemler hala tercih ediliyor olsa da teknolojinin ilerleyişinin hayatımızı kolaylaştırdığı da bir gerçek.

Goodreads sitesini muhakkak duymuşsunuzdur. Bu sitede okuduğunuz kitabı puanlayabiliyor, başkalarıyla paylaşabiliyor ve kendi arşivinizi oluşturabiliyorsunuz. Summarize adlı bir iOS uygulaması da tıpkı Goodreads'e benzer şekilde ilerliyor ve okuduğunuz kitaplar için dijital bir kütüphane oluşturmanıza yardımcı oluyor. 

Tamamen ücretsiz olan uygulamayı kullanmak da oldukça kolay. Summarize'ı App Store'dan cihazınıza indirdikten sonra sizden herhangi bir üyelik istenmiyor. Okuduğunuz kitabı Summarize'ın arama butonuna yazıp kendi kütüphanenize ekliyorsunuz. Akabinde kütüphaneye geri dönüp kitabın üstüne tıkladığınızda "Özet Ekle", "Anahtar Sözcükler Ekle" ve "Notlar Ekle" bölümleri çıkıyor.

Üzerine notlar almak istemediğiniz kitabınız için gerekli notları böylece Summarize'a kaydedebiliyorsunuz. Hemen hemen tüm kitapları bulabileceğiniz Summarize'ın tek kötü özelliği ise İngilizce olması. Ancak İngilizce bilmeyenler de üzülmesin, zira uygulamada hangi dili kullandığınız size kalmış.

Telefonuna bir dijital kitaplık oluşturmak isteyen iOS kullanıcıları Summarize'ı buradan indirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.