Artboard Studio: pazarlama ve kurumsal kimlik odağında çevrimiçi tasarım aracı

Ücretsiz şablonlarla marka kimliğinizi yansıtan görselleri kolayca oluşturabildiğiniz Artboard Studio'ya yeni sürümünde ekip çalışması ve marka bileşenleri özellikleri eklendi.
Artboard Studio: pazarlama ve kurumsal kimlik odağında çevrimiçi tasarım aracı

Tarayıcı üzerinde çalışan Artboard Studio, çevrimiçi olarak pazarlama ve kurumsal kimlik odağında tasarımlar oluşturmanızı sağlıyor. Canva'nın benimsediği yaklaşımla ilerleyen Artboard Studio üzerinde ücretsiz şablonlarla marka kimliğinizi yansıtan görselleri kolayca oluşturabiliyorsunuz. 

Yakın zamanda 2.0 sürümünü yayınlayan Artboard Studio, bu sürümde ekiplerin birlikte çalışması ve markaların renk paleti ve logo gibi marka bileşenleri eklemesi gibi özelliklerle öne çıkıyor. Bu arada Artboard Studio'nun ücretsiz deneme sürümünden faydalanmak için kredi kartı bilgilerinizi girmenize gerek olmadığını da belirtelim.

Oluşturacağınız üyeliğin ardından Artboard Studio, sizi doğrudan yeni projeler sekmesine yönlendiriyor. Bu alanda yeni bir proje oluşturmanın yanı sıra daha önce oluşturduğunuz projeleri de görebiliyorsunuz.  Yeni proje ekle seçeneğine bastığınızda ise karşınıza photoshop benzeri bir tasarım ekranı çıkıyor. 

Ekranın üst kısmında yer alan galeri seçeneği, hazır şablonlara kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Ancak ilk etapta şablonlar arasında dolaşmak istemiyorsanız solda yer alan yeni öğeler ekle kısmından şirketinizin faaliyet gösterdiği alanlara yönelik şablonları ve öğeleri seçebilirsiniz.

Bu alanda kitap ve dergi gibi basılı ürünlerden meyve, sebze ve kurabiye gibi yiyeceklere, kozmetikten elektroniğe ve hatta çatal kaşık gibi mutfak ürünlerine kadar geniş kapsamda bir şablon içeriğiyle karşılaşıyorsunuz.

Açılır pencerenin üst kısmındaki arama çubuğu sayesinde bu şablonlar arasında kolayca arama yapabilmeniz de mümkün. 

Bu arada oluşturacağınız tasarıma göre ürünlerin önden ve yukarıdan görünümünü de kolayca seçebildiğinizi belirtelim. Öğelerin yanı sıra Artboard Studio'da arka plan ve stok fotoğraf eklemek de oldukça kolay.

Arka plan, stok fotoğraf ve metin şablonlarını ekledikten sonra sağ kısımdaki photoshop benzeri düzenleme araçlarını kullanarak görselinizi istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. 

Eğer Artboard Studio tarafından oluşturulan hazır şablonları kullanmayı tercih ederseniz, şablonlardaki öğeleri dilediğiniz gibi çıkarıp yerine yenilerini ekleyebildiğinizi belirtelim. Aynı şekilde öğeleri yeniden konumlandırmanız, arka plan rengini ve fontları değiştirmeniz de mümkün.

Bunun yanı sıra aynı panel üzerinden renk, logo ve görsel gibi marka bileşenlerinizi de hazırladığınız tasarımlara ekleyebildiğinizi belirtelim. Benim gibi sıklıkla Canva kullanan biriyseniz, Artboard Studio'da görsel hazırlamak hoşunuza gidebiliri. Özellikle küçük işletmelerin ya da kendi markasını oluşturan içerik üreticilerinin Artboard Studio'yu tercih edebileceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan Artboard Studio, Canva'dan farklı olarak ürünü sınırsız proje için ücretsiz kullanma imkanı tanımıyor. Artboard Studio'nun profesyonel planı aylık 12 dolardan ve ekip planı aylık 60 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor. Aracın ilk 5 ayda aralarında Dropbox, P&G, Microsoft ve NBC gibi markaların yer aldığı 5 bin kullanıcıya ulaştığını söylemekte de fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.