Naspers CEO'su Bob van Dijk: "Çin'de yatırım yaptığımız için mutluyuz"

Money 20/20 Europe 2019'un konuşmacıları arasında yer alan Naspers CEO'su Bob van Dijk, teknoloji sektöründeki disruption yani parçalanma, bozulma trendleri ile ilgili bilgiler paylaştı.
Naspers CEO'su Bob van Dijk:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz Money 20/20 Europe 2019 etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Money 20/20 Europe 2019'un konuşmacıları arasında yer alan Naspers CEO'su Bob van Dijk, teknoloji sektöründeki disruption yani parçalanma trendleri ile ilgili bilgiler paylaştı.

CNBC International teknoloji muhabiri Elizabeth Schulze ile sahneye çıkan Bob van Dijk, Money 20/20 Europe 2019 etkinliğine katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Avrupa'nın internet şirketleri için oldukça önemli bir bölge olduğunun altını çizen Dijk, Avrupa'nın yeni girişimlerin doğması için büyük bir potansiyele sahip olduğunu da belirtti.

Yaklaşık 20 yıl önce Çin'de teknoloji yatırımları yapmaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Dijk, Tencent ile iş birliği içinde oldukları için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi. Pazar büyüklüğü anlamında Çin'in ilk sırada yer aldığını paylaşan Djik, Çin'i Hindistan'ın takip ettiğini de belirtti.

Çin'in Naspers için muhteşem bir pazar olduğunun altını çizen Dijk, Çin'deki şirketlerin çok büyük olmalarına rağmen global olmaktan çok lokal şirketler olduğunu da belirtti. Fintechlere baktığımızda Latin Amerika'nın öne çıktığını da paylaşan Dijk, Meksika'da oldukça büyük bir yemek siparişi servisine sahip olduklarını da belirtti. 

Yatırım yapmaya karar verdiklerinde iş modellerini incelediklerini belirten Dijk, uzun dönemli planlar yaptıklarını ve 20 yıl sonra yaptıkları yatırımın onlara neler getireceğini planladıklarını da dile getirdi. İlgilendikleri alanlar ile ilgili bilgiler de paylaşan Dijk, eğitim, blockchain ve sağlık teknolojilerinin gelişime açık olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.