Opera kurucusunun geliştirdiği internet tarayıcısı Vivaldi, Razer Chroma ile entegrasyon gerçekleştirdi

İnternet tarayıcısı Vivaldi, yaptığı geliştirme ile bundan sonra Razer Chroma destekli donanımlara özel renk verecek.
Opera kurucusunun geliştirdiği internet tarayıcısı Vivaldi, Razer Chroma ile entegrasyon gerçekleştirdi

Opera'nın kurucularından olan Jon Von Tetzchner tarafından geliştirilen internet tarayıcısı Vivaldi, Razer ile gerçekleştirdiği işbirliği ile tarayıcısına yeni bir özellik ekledi. 2016 yılında piyasaya çıkan internet tarayıcısı Vivaldi geçen zamanın ardından artık çok güçlü olan ve tekelleşmiş sayılabilecek Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Opera gibi rakipleri ile mücade ediyor.

Vivaldi'nin oyun donanımı üreticisi Razer ile birlikte çalışarak eklediği özellik, Razer klavyelerin ışıklandırma sistemi Chroma'yı konu alıyor. Vivaldi tarayıcısını kullandığınız esnada, ziyaret ettiğiniz web sitesinin hakim renkleri otomatik olarak kullandığınız Razer donanımına da yansımaya başlıyor. Vivaldi'nin içerisine eklenen özellikle birlikte, Razer Chroma destekli klavye, fare ya da diğer aksesuarların sahipleri böylece bu görsel şölenden yararlanabiliyor.

Vivaldi tarayıcı kullanan Razer donanım sahipleri, örneğin YouTube'a girdiklerin kırmızı, Facebook'a girdiklerinde mavi renklerle karşılaşıyor. Bu anlamda Vivaldi tarayıcısı içerisine yerleştirilen yazılım sayesinde tarayıcı ziyaret ettiğiniz web sitesinin hakim renklerini otomatik olarak Razer Chroma aracılığıyla renk olarak sunuyor. Böylece sekmeler arasında gezerken bile, klavyeniz renkten renke girebiliyor.

Vivaldi tarayıcı bu hamlesiyle birlikte böylece Razer kullanıcılarını kendisine çekmiş olacak. Bu geliştirmenin ardından pek çok Razer Chroma ürünü sahibinin internet tarayıcısı olarak Vivaldi'yi tercih etmesi olası. Bu özelliği kullanmak için ise Vivaldi tarayıcı üzerinden ufak bir ayar yapmak yeterli oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.