Tesla, şirket hakkında basına bilgi sızdıran çalışanlarının işine son verecek

Elektrikli araç üreticisi Tesla, çalışanlarına gizlilik görevlerini hatırlatarak, kuralları ihlal edenlerin ağır bir şekilde cezalandırılacağını bir e-posta ile dile getirdi.
Tesla, şirket hakkında basına bilgi sızdıran çalışanlarının işine son verecek

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çalışanlarını yabancıların kendilerinden kurumsal bilgi edinmeye çalışabilecekleri konusunda uyardı. Tesla, çalışanlara gizlilik görevlerini hatırlatarak, kuralları ihlal edenlerin ağır bir şekilde cezalandırılacağını açık bir şekilde dile getirdi.

CNBC'nin paylaştığı bilgilere göre, şirket yönetiminin çalışanlarına gönderdiği bir e-postada şirketteki herkesin "her gün kullandığımız ve ürettiğimiz tüm bilgileri ve teknolojiyi korumakla sorumlu olduğunu" hatırlattı. E-postada "Tesla, kabul edilemez derecede gizli ticari bilgiler sızdıranların iş akdi feshedecek, tazminat talepleri ve hatta cezai suçlamalar dahil olmak üzere, hepimizin kararlaştırdığı gizliliği ihlal edenlere karşı harekete geçecek." cümleleri yer aldı.

Zira, e-postada da belirtildiği üzere, Tesla bu yılın başlarında, gazetecilere bilgi sağlamak  isteyen bir çalışanın işine son verdi. Gizli verileri kopyalayan ve yayınlamakla tehdit eden bir başka çalışanını daha işten çıkardı. Öte yandan  yine yalnızca kurum içi yayınlara karşı uyarılan bir e-postanın basına sızdırılmış olması ile dikkat çekici bir durum olarak nitelendirilebilir.

2 milyar dolar fon toplamak istiyor 

Son zamanlarda Tesla’nın, Panasonic ile arasında ortaya çıkan batarya üretimine yönelik kriz, ve Model 3 ile ilgili yeniden ortaya çıkan üretim problemleri ile yine gündemde olan Tesla’yı tüm dünya takip ediyor.

Tüm bu haberlerin yanı sıra yılın önümüzdeki dönemlerinde 2 milyar dolarlık fon toplamayı hedefleyen şirketin, çalışanlarına yönelik böyle bir e-posta atması yersiz değil. Zira nerdeyse herkesin gözü kulağının üstünde olduğu bir şirket var ortada. Şirket yöneticisi Elon Musk, 2 milyar dolarlık fonun 650 milyon dolarını yeni öz kaynak, 1,35 milyar doları da dönüştürülebilir tahvilden toplamayı planlıyor. Son olarak Musk'ın, fon ile birlikte Çin'deki yatırımlarını artırmayı planladığını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.