E-scooter girişimi Lime, Türkiye operasyonunu başlatmaya hazırlanıyor

Şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Lime'ın web sitesindeki iş ilanlarına baktığımızda, İstanbul'da görev alacak Operasyon Yöneticisi arandığını görüyoruz.
E-scooter girişimi Lime, Türkiye operasyonunu başlatmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz aylarda, Bain Capital Ventures ve Andreessen Horowitz'ten 310 milyon dolar yatırım aldığı haberini paylaştığımız e-scooter girişimi Lime, Türkiye operasyonlarını başlatıyor. Şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Lime'ın web sitesindeki iş ilanlarına baktığımızda, İstanbul'da görev alacak Operasyon Yöneticisi arandığını görüyoruz.

Ayrıca iş ilanının Angel.co'da da mevcut olduğunu belirtelim.

2017 yılında kurulan Lime, Temmuz 2017'de Key Biscayne, Florida , South Bend, Indiana ve South Lake Tahoe, California eyaletlerinde test edildi. 27 Temmuz 2017 tarihinde ise Seattle'da 500 bisikletle piyasaya sürüldü. Ancak Lime'ın son dönemde, özellikle Avrupa'daki ülkelerde faaliyetlerini durdurduğunu da belirtelim.

Bu yılın Ocak ayında İsviçre'deki faaliyetlerini durduran Lime, bir darbeyi de geçtiğimiz Aralık ayında Madrid yönetiminden yemiş ve şirketin lisansı iptal edilmişti. Bunlara rağmen Lime'ın 2018 Eylül'de İsrail ve Avusturya pazarlarına girdiğini hatırlatmakta da fayda var. Yani Türkiye pazarına girmesi, Martı da İstanbul'daki faaliyetlerine başlamışken pek de şaşırtıcı değil diyebiliriz.

Lime'ın Türkiye pazarına giriyor olduğu iddiası ise atılan tweet'lerle gündeme geldi. Faaliyetlerin ne zaman başlayacağı ya da Lime'ın resmi olarak ne zaman açıklama yapacağı ise henüz belli değil. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Son olarak 7 ayda yolculuklarda 5 buçuk kat artış sağlayan Lime'ın uygulamasındaki kayıtlı kullanıcı sayısını 10 milyona yükselttiğini hatırlatalım. Beş kıtada, 15 ülkede hizmet veren girişimin pazar lideri olduğu ülkelerin ise Yeni Zelanda, Çekya, Avusturya, Polonya, Fransa, Portekiz, İspanya ve Yunanistan olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.