Online üniversite lisans sağlayıcısı 2U, Trilogy'i 750 milyon dolara satın aldı

New York University ve Harvard University tarafından da kullanılan, online bir eğitim programı sağlayıcısı olan 2U, üniversiteye bağlı boot camp operatörü Trilogy'yi yaklaşık 750 milyon dolara satın almayı kabul etti.
Online üniversite lisans sağlayıcısı 2U, Trilogy'i 750 milyon dolara satın aldı

New York University ve Harvard University tarafından da kullanılan, online bir eğitim programı sağlayıcısı olan 2U, üniversiteye bağlı boot camp operatörü Trilogy'yi yaklaşık 750 milyon dolara satın almayı kabul etti. 2U, bu satın almayla birlikte, teknoloji odaklı eğitimlere daha fazla eğileceğini açıkladı.

2U, 400 milyon doları nakit olarak ödeyecek ve New York merkezli Trilogy’yi satın almak için hisse senedine 350 milyon dolar verecek. Şirketler pazartesi günü yapılan bir açıklamada, 2U'nun 250 milyon dolarlık bir kredi sağladığını ve geri kalan miktarı eldeki nakitle finanse edeceğini söyledi. 2U İcra Kurulu Başkanı Christopher Paucek yaptığı açıklamada, Trilogy'nin işlerinin kariyer müfredatı sürekliliğine ulaşmalarını sağlayacağını, bunun 2U için doğal bir stratejik uyum ve büyüme faktörü olduğunu söyledi.

Anlaşmaya göre, 2U’nun birlikte çalıştığı üniversite sayısını 36’dan 68'e yükseltmesi bekleniyor. Ayrıca 2U, kurumların çalışanların becerilerini geliştirmek için eğitim sağlayıcılarla birlikte çalıştığı, hızlı büyüyen kurumsal öğrenme pazarındaki varlığını da artıracak. Çünkü Trilogy, General Electric Co., Salesforce.com Inc. ve Bank of America Corp. da dahil olmak üzere ABD'nin en büyük işverenlerinden bazıları ile birlikte çalışıyor.

Her iki firmanın da kurulları önümüzdeki 60 gün içinde kapanması beklenen anlaşmayı onayladı. 2U, Trilogy'nin neredeyse tüm çalışanlarını kendi bünyesinde tutacak ve yönetim ekibinin kilit üyeleriyle yeni anlaşmalara girecek. Dijital beceri boşluklarını doldurmaya yardımcı olmak için üniversitelere ve işletmelere teknoloji odaklı kurslar sunan Trilogy, 2017'den bu yana Highland Capital Partners da dahil olmak üzere yatırımcılardan 80 milyon dolar topladı. Yapılan açıklamaya göre satın alma işleminde Trilogy'yi Morgan Stanley temsil ederken, Citigroup Inc. de 2U’yu temsil ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.