Apple'dan Spotify'a cevap gecikmedi

Spotify'ın, Apple’ı Avrupa Komisyonu nezdinde şikayet etmesi sonrasında Apple'dan cevap gecikmedi. Spotify’in kurucu ortaklarından ve şu anki CEO’su Daniel Ek‘in kaleme aldığı blog yazısında, Apple’a karşı tutumlarını kaleme almıştı.

Apple ve CEO'su Tim Cook'un en çok eleştirildiği nokta, şirketlerden aldığı komisyonlar. iOS kullanıcıları, yaptıkları üyelikler ve indirimelerden belli bir miktarı Apple'a ödeme yapıyor. Yüzde 30 olarak belirtilen bu komisyon, şirketlere ciddi bir yük de bindiriyor ve dolayısıyla fiyatlara yansıyor.  Apple'ın geliştiricilere yapacağı komisyonlarda indirme gitmesi ise Apple'a 10 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Apple cephesi, Spotify'ın iddialarına resmi bir basın bülteniyle cevap verdi. İddialar arasında Spotify'ın Apple Music ile ilgili eleştirilerinden başlandı. Apple'ın iTunes'u 16 yıl önce piyasaya sürdüklerini hatırlatarak, müzik konusunda Spotify'dan sonra ya da Spotify'a karşı hareket etmediklerini kanıtlamaya çalıştı.

Pek çok iddiaya tek tek yanıt veren Apple, Siri ve AirPlay 2 desteği ile ilgili Spotify'a birkaç kere ulaştıklarını, Spotify'dan çalışmalar yaptığı üzerine bilgi aldıklarını ve yardım istenmesi halinde yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Spotify'ın CarPlay ile entegre çalıştığını da belirtti. Ayrıca, Spotify'ın Apple Watch akıllı saatler için bir numaralı müzik uygulaması olduklarını belirtti.

Apple ayrıca Spotify'ın ücretsiz bir uygulama olmadığını, ancak Apple'dan ücretsiz uygulamalara yapılanları beklediklerini aktardı. Apple tek tek, pay almadığı ancak uygulamaların para kazanabildiği noktaları sıraladı. Spotify'ın iddiaları karşısında kendini savunan Apple, davalık olacak gibi gözüküyor. Ancak iddiaların kamuoyu göz önünde açıklanıyor olması da, kullanıcıları yakından ilgilendiriyor. Çünkü şirketlerin sığındığı nokta, kullanıcılarına daha ucuz hizmet götürebilmeyi Apple'ın bu komisyon oranlarını indirmesi durumuna bağlayarak  vaat etmesi oluyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.