2020'nin sonbaharında satışa çıkacak olan Tesla Model Y, bugün tanıtıldı

Tesla'nın 2020'nin sonbaharında satışa sunulması planlanan aracı Tesla Model Y'nin resmi tanıtımı bugün yapıldı. 
2020'nin sonbaharında satışa çıkacak olan Tesla Model Y, bugün tanıtıldı

Haziran 2017'de, Elon Musk'ın Tesla'nın yıllık olarak düzenlediği yatırımcı buluşmalarında Tesla Model Y‘yi resmi olarak duyurduğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Tesla'nın 2020'nin sonbaharında satışa sunulması planlanan aracının resmi tanıtımı da bugün yapıldı.

Tesla Y'nin farklı versiyonları mevcut

Öncelikle belirtelim; standart Tesla Y serisi 39 bin dolardan satışa çıkacak. Tesla Y'nin uzun menzilli versiyonu ise tek seferlik şarj ile 480 kilometre yol kat edebilecek ve aracın fiyatı ise 47 bin dolar olacak. Tesla Model Y’de sunulan bir diğer versiyon ise Dual Motor AWD seçeneği. Ön ve arka akslara yerleştirilen iki elektrik motorundan güç alan araçta, alınan güç dört tekerleğe de iletilecek. Böylelikle aracın performansı da artmış olacak. Ancak güç artınca sürüş menzilinin de 450 km’ye düşeceğini belirtelim. 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlayan Tesla Model Y Dual Motor AWD, en fazla 217 km/s hıza ulaşabilecek. Bu versiyonun başlangıç fiyatı da 51 bin dolar olacak.

Tesla Model Y’nin daha yüksek performanslı versiyonu da mevcut. Bu versiyonun fiyatı ise 60 bin dolar olarak belirendi. Araç, 0-100 km/sa hızlanmayı 3.5 saniye gibi bir sürede gerçekleştiriyor. Model Y'nin Elon Musk’ın yollarda göreceğimiz beşinci otomobili olarak karşımıza çıkıyor. Araç aynı zamanda, şirketin ana akım elektrikli otomobil pazarına yönelik ikinci girişimi diyebiliriz.

Model 3 ile benzerlik taşıyor

Model 3'ün platformu üzerinde geliştirilen araç, Model 3 ile yüzde 75'lik bir benzerlik taşıyor. İçine 15 inçlik dokunmatik ekranın yerleştirildiği Model Y’nin açılır tavanı ve 1.5 metreküplük bagaj alanı bulunuyor. Model Y’nin arkaya yerleştirilmiş üçüncü sıra koltukla birlikte toplam yedi kişi alacak olan, daha çok aileler için geliştirildiği düşünülen versiyonu ise 2020'de değil, 2021’de satışa çıkacak. Model Y, ortada bulunan büyük ve her şeyi kontrol edebilen bilgi eğlence sistemi ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Araçta, tüm bunların dışında acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta uyarı sistemi gibi güvenlik ekipmanlarının standart olarak yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.