Bir influencerın rüşvet krizi ve etkilenen iki marka: Amazon ve Sephora

Bir influencerın rüşvet krizi ve etkilenen iki marka: Amazon ve Sephora

Kullanıcılar, yaşanan rüşvet skandalının ardından YouTube ve Instagram Influencer'ı Olivia Jade Giannulli ile ilişkisini kesmesi için Sephora'yı, boykot etmekle tehdit ediyor. Bilmeyenler için Olivia Jade Giannulli'nin, Full House oyuncusu Lori Loughlin ile Mossimo'nun kurucusu Mossimo Giannulli'nin kızı olduğunu belirtelim.

Bir süredir Sephora'nın çalıştığı Influencerlar arasında yer alan Olivia Jade Giannulli aynı zamanda University of Southern California'da derslere katılmaktaydı. Kasım ayında Sephora ile birlikte yeni bir pudra paleti çıkaran Giannulli, üniversite öğrencisi profili sergileyerek Amazon ve Sephora gibi markaların aynı segmentte yer alan hedef kitlelerine hitap etmesini sağlıyordu.

FBI, Salı günü Lori Loughlin ve Mossimo Giannulli'yi, Olivia Jade ve kardeşi Isabella Rose'un USC'ye girebilmesi için USC çalışanlarına 500 bin dolar rüşvet vermekle suçladı. Yazışmalarda Olivia Jade'in USC'ye girmek için yeterliliğe sahip olmadığı belirtilirken, Giannulli, kızlarının USC kürek takımında yer alması için ödeme yaptığını ifade ediyor. Ancak ne Olivia Jade ne de kardeşi Isabella Rose kürek takımında yer almıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan bir beyannameye göre, Mossimo Giannulli, Olivia Jade 'in başarılı bir kürekçi olduğuna dair yalan beyanını devam ettirmek için Olivia Jade'i bir iç mekanda yer alan kürek makinesinde fotoğrafladı ve fotoğrafı, başvuruların tespitinde yer alan William Rick Singer'a gönderdi.

32 ebeveyne yönelik suçlamaları ayrıntılı olarak gösteren beyanname, Loughlin'den Singer'e gönderilen bir e-postaya da yer veriyor. Bu e-postada Loughlin kızının bir USC kürekçisi olarak alındıktan sonra üniversite başvurusunu nasıl teslim edeceği konusunda kafasının karıştığını söylüyor. Belgeler Singer'ın bir çalışanın onun yerine başvurduğunu gösteriyor.

Şimdilik hiç bir öğrencinin cezaya çarptırılmadığını belirtelim. Savcılar vakaların çoğunda öğrencilerin bu rüşvetten habersiz olduğunu söylüyor.

USC'ye girmeden önce YouTube ve Instagram'da Influencer olarak konumlanan Olivia Jade Giannulli'nin Instagram'da 1.3 milyon YouTube'da ise 2 milyona yakın takipçisi bulunuyor. Bu rüşvet skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte Olivia Jade kullanıcıların ve takipçilerinin hışmına uğruyor.

Olivia Jade'i bir USC öğrencisi olarak öne çıkaran Amazon Prime Student ve Direct Smile Club'ın sponsorlu Instagram gönderileri ise eleştiri içeren yorumlarla dolup taşıyor.

Aylar boyunca Instagram gönderileri paylaşması için Olivia Jade Giannulli ile çalışan Sephora, özel bir ürün için Influencerla işbirliği de yapmıştı. Ancak kullanıcılar, şu anda Sephora'yı Giannulli ile ilişiğini kesmeye davet ediyor.

Sephora'nın Olivia Jade ile çıkardığı ürünün sayfası olumsuz değerlendirmelerle dolu hatta ürün, 24 saat içinde 36 tane bir yıldızlı değerlendirme aldı.

Yorumlarda şöyle ifadelere yer veriliyor:

“Bu paletin, başkalarını ayrıcalık ve zehirliliğime karşı körelteceğini düşündüğüm çok yoğun bir highlighta sahip. Ancak ne yazık ki, işe yaramadı ve bunun yerine beni tozlu bir F** olarak bıraktı.”

"Zor kazandığı parasını gereksiz yere Sephora'da harcayan bir VIB üyesi olarak, bu ürünün hala satılmakta olması beni iğrendiriyor. Güzellik endüstrisinin ürünlere 19 yaşındaki bazı zengin çocukların isimlerini koymasından bıktım. Bu ürünleri asla satın almam ve asla satın almam.”

Sephora'ya yansıyan bu olumsuz imaj sadece ürün sayfasıyla da kısıtlı değil. Kullanıcılar Twitter'da da bu markanın Olivia Jade bırakması talebini ve eleştirilerini dile getiriyor.

Bu arada şimdilik ne Olivia Jade'i ne de Sephora'nın konu hakkında yorum yapmayı tercih etmediğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.