Televizyon üreticileri reklam platformu mu olacak? Vizio'nun odağında hedefli reklamlar var

Televizyon üreticileri reklam platformu mu olacak? Vizio'nun odağında hedefli reklamlar var

Tüketicinin, bilgisayar  ve mobil cihaz ekranında gördüğü sinirlerini geren reklamlara karşı bir bağışıklığı var. Yıllardır ekranlarımızda çıkan bu metin, görsel ve videolar, internet ve web sitelerinin gelişimine paralel doğal bir seleksiyonda değiştiler.

Hedefli reklam çalışmalarının markaların dönüşüm oranlarını arttırdığı bir gerçek. Öte yandan tüketicinin dijital bir ortamda ilgilendiği bir ürünün sonrasında sosyal medya hesaplarından, girdiği haber sitesine kadar reklam olarak karşısına çıkması artık alışılmış bir durum olarak kabul ediliyor.

Peki ya bu durum akıllı televizyonlarda olsaydı, tepkiniz ne olurdu? ABD'nin en büyük ikinci akıllı televizyon üreticisi Vizio, bugünlerde hedefli reklamları akıllı televizyonlara taşımak için kolları sıvadı. Project QAR adını alan ve şimdilik proje aşamasında olan bu yenilik için şirket, 9 medya ve reklam şirketi ile iş ortaklığı imzaladı.

Project QAR'a ait reklamların nerelerde gösterilebileceği henüz net değil. The Verge'göre, Vizio, standardın hem “TV programcıları hem de platformları” tarafından kullanılacağını umuyor. Bu sayede reklamların, reklam destekli akış hizmetlerine ve potansiyel olarak akıllı TV arayüzüne girebileceği belirtiliyor.

Bu arada Vizio'nun bu tarz bir projeyi hayata geçirmek isteyen ilk şirket olmadığını duyuralım. Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung da,  akıllı TV setlerinin menülerine reklamlar ekleyerek  yerel olarak depolanan içerikle ilgili reklamlar göstermeye başladı. Ancak bu, tüketicisinin tepkilerine neden oldu.

Değişimde "tepki" elbette kaçınılmaz. Project QAR ise  hayata geçerse endüstriye bambaşka bir boyut getirecek gibi görünüyor. Bu durumdan sadece tüketici etkilenmeyecek. Markalarda hangi platforma ne kadar reklam bütçesi ayırmalarını gerektiğini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.