Netflix, Black Mirror: Bandersnatch'ten sonra daha fazla interaktif dizi çekeceğini açıkladı

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch'ten sonra daha fazla interaktif dizi çekeceğini açıkladı

Netflix, izleyicilerin sonunu öykü boyunca karar vermelerine olanak tanıyan Black Mirror: Bandersnatch gibi daha fazla dizi çekeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz ocak ayında, Netflix’in baş ürün sorumlusu Greg Peters, şirketin dördüncü çeyrek kazanç raporunu izleyen günlerde blog postu üzerinden yaptığı açıklamada, interaktif formatı keşfetmeye başlarken bu etkileşimli şovlardan daha fazlasını yapacaklarını belirtmişti. Şimdi de Netflix ürün başkan yardımcısı Todd Yellin, Salı günü Bombay'da düzenlenen FICCI-Frames medya konferansında yaptığı bir sunum sırasında bu bilgiyi onayladı. Yellin, gelecek yıl veya 2 yıl içinde daha fazla interaktif içerik üreteceklerinin altını çizdi. Yellin, yeni interaktif yapımların bilim kurgu üzerine olmayacağını, daha çok komedi veya romantik türlerde olacağını belirtti.

Netflix, Hindistan yapımı dizilerinin sayısını da hızla artıracaklarını ve önümüzdeki yıl bunları iki katına çıkardıktan sonra, bir sonraki yıl da aynısını yapacaklarını ifade etti. Hindistan orijinal dizilerinden Sacred Games’in de sadece ülkede değil, tüm dünyada ilgi gördüğünü söyleyen Yellin, diziyi izleyen üç kişiden ikisinin Hindistan dışında yaşadığını belirtti. Netflix’in içerik sunduğu dillerin 25’ten 30’a çıkacağını da hatırlatalım.

Netflix ve benzeri dijital platformlar dışında bu tarz orijinal içerikleri izleyenler için interaktif yapımlar sıkıntı yaratabiliyor. Ancak platformların bu şekilde kullanıcı sayısını artırabileceğini söylemek de mümkün duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.