Facebook ve Instagram aşı karşıtı sayfaları gizleyecek

Facebook ve Instagram aşı karşıtı sayfaları gizleyecek

Aşıların çocuklarda otizme yol açması, aşıların çocuklara ölümcül zararlar vermesi gibi yanlış bilgiler uzun süredir sosyal ağlarda karşımıza çıkıyor. Yakın zamanda bu bilgilerin yanlışlığını ortaya koyan yeni araştırmalarla birlikte Facebook da aşı odağındaki bu yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmeye karar verdi.

Uzun süredir yalan haberlere karşı platformunda ciddi bir mücadele veren şirket, aşıyla ilgili yanlış bilgilendirmelere karşı duruşunu sağlamlaştıracağını ifade etti. Facebook artık aşıyla ilgili yanlış bilgilendirmeleri haber kaynağında ve aramalarda yayan grupların ve sayfaların puanlarını düşürmeye başlayacak. Eğer bir sayfa yanlış bilgilendirme kriterine giriyorsa, arama kısmında sunulan öneriler arasında gösterilmeyecek. Böylece insanların bu konuyu merak ederek o sayfa ya da grupları ziyaret etmesi önlenecek. Bu içerikler Instagram'ın Keşfet veya hashtag sayfalarında da gösterilmeyecek.

Facebook aynı şekilde aşılar hakkında yanlış bilgilendiren reklamları rededecek ve aşı karşıtları gibi hedefleme seçeneklerini kaldıracak. Facebook'taki bir sayfa bu alanların hepsinde faaliyet gösteriyorsa, tamamen ortadan kaldırılması da söz konusu.

Bunların yanı sıra şirket, kullanıcıların yanlış bilgilendirmeyle karşılaşması halinde onlarla öğretici bilgiler paylaşmanın yeni yollarını aradıklarını ifade etti. Facebook bu güncellemeyi ne zaman yayına alacaklarına dair bilgilendirmeyi de yakın zamanda açıklayacak.

Grupların, sayfaların ve reklamların aşı karşıtlığı yapmasının önüne geçmeyi hedefleyen şirket, yine de aşı karşıtı Facebook kullanıcılarının paylaşımlarını engellemeyecek. Zira kullanıcıların platformda ne paylaşabileceklerine karar vermek, fikir özgürlüğü kapsamında bambaşka eleştirilerin kapılarını aralıyor.

Yine de Facebook'un birçok çocuğun hayatıyla oynayan bu mantıksız söylemin önüne geçmek için adımlar atması son derece olumlu bir yaklaşım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.