Apple'ın eğitimiyle kız öğrenciler, Swift kullanarak kodlamayı öğrendi

Apple'ın eğitimiyle kız öğrenciler, Swift kullanarak kodlamayı öğrendi

Türkiye’nin 6 okulundan 45 kız öğrenci Kadınlar Günü için organize edilen özel Apple'ın Everyone Can Code programı çerçevesinde kodlama eğitimi aldı.

Apple’ın her yıl düzenlediği Uluslararası Geliştiriciler Konferansı WWDC’ye Türkiye’den ilk defa kabul edilen ve iki yıl üst üste burslu olarak gitmeye hak kazanan Emirhan Erdoğan tarafından kurulan TurkishKit liderliğinde organize edilen eğitimlerde, lise öğrencileri kodlamanın temelleri, tasarım düşüncesi ve Sketch gibi konularda eğitimler aldılar.

2 gün süren eğitimde katılımcılar, kadın uygulama geliştiricilerle buluşma imkanı da buldu. Getir uygulamasının Mobil Takım Lideri Deniz Tav ile yaptıkları kahve sohbetinde yazılımcı olmakla ilgili akıllarındaki soruları sordular.

Apple 40 yıldır eğitim için özel çalışmalar yapıyor. Teknoloji devinin 2016 yılında, anaokulundan üniversiteye ve daha ileri öğrenim seviyelerine kadar tüm öğrencilerin sorunları çözmek ve iş dünyasına hazırlanmak için kod yazmayı öğrenmelerini sağlayan kapsamlı Everyone Can Code öğretim ve ders programını sunduğunu hatırlatalım.

Öğrenciler, öğretmen kılavuzları ve derslerin yönlendirmesiyle, iPad'le bulmacaları çözmek için gerçek kodların kullanıldığı ve tek dokunuşla karakterlerin kontrol edilebildiği Swift Playgrounds ile kod yazmanın temellerini öğreniyorlar. Swift ile Uygulama Geliştirme programıysa geleceğin uygulama geliştiricilerinin Mac ile ilk iOS uygulamalarını oluşturmalarına yardımcı oluyor. Bugün dünya çapında 5 binden fazla okul, devlet üniversitesi ve teknik üniversite Everyone Can Code öğretim programını kullanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.