The Financial Times, The Next Web'i satın alıyor

The Financial Times, The Next Web'i satın alıyor

The Financial Times, Avrupa'da yeni teknoloji ve yeni girişimlere odaklanan bir etkinlik ve medya şirketi olan TNW'de (The Next Web) kontrol hissesi satın aldığını açıkladı. Anlaşmanın şartlarının açıklanmadığını da hatırlatalım. Satış sürecinde The Next Web'i Webrazzi takipçilerinin yakından tanıdığı, konferanslarımızın önemli konuşmacılarından Stefan Heilmann'ın CEO'su olduğu Berlin merkezli yatırım bankası IEG'nin temsil ettiğini de belirtmiş olalım.

The Financial Times'ın abonelik modeli tipik olarak, çoğu ulusal yayıncıya göre daha işletmeye odaklı olarak karşımıza çıkıyor. Bu da The Next Web'in editoryal olarak değişikliğe gitmesi ve kullanıcı ile daha fazla karşı karşıya kalacağı için yeni ayarlamalar yapması anlamına geliyor.

The Next Web'in CEO'su Boris Veldhuijzen van Zanten’e göre, TNW’nin gelirinin yaklaşık yüzde 70’i etkinliklerden, reklamlardan ve Amsterdam’ın yeni teknoloji merkezlerinden elde ediliyor. Kalan yüzde 30 ise danışmanlık birimi ve işletmeden işletmeye veri ürünleri gibi işletmenin daha küçük bölümlerinden geliyor. 2006 yılında, Amsterdam'da kurulan The Next Web'in 86 kişilik bir ekibi bulunuyor. Şirketin bir sonraki etkinliği olan TNW2019, Mayıs ayında gerçekleşecek. The Financial Times, etkinliğin bir bölümünü programlayacak. The Financial Times, teknoloji liderleri, endüstri rakamları ve kilit politika belirleyicilerden oluşan TNW The Assembly'e de ev sahipliği yapacak.

The Next Web, ABD ve İngiltere gibi pazarları kapsayan aylık 3 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahip açık erişimli bir site olarak faaliyet gösteriyor. Veldhuijzen van Zanten, TNW'nin açık erişimde kalmaya devam edeceğini ve herhangi bir ödeme planı oluşturmayı şimdilik düşünmediklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.