Amazon, teslimat süreçlerini esnekleştiren hizmeti "Amazon Day"i duyurdu

Amazon, teslimat süreçlerini esnekleştiren hizmeti

Dijital platformlardan alış-veriş yapanların en büyük beklentilerinden birisi şüphesiz ürünün sorunsuz  ve hızlı bir şekilde kendilerine teslim edilmesi. Özellikle internet üzerinden sık alış-veriş yapan biriyseniz, daha sık beklediğiniz teslimatlar, haftalık rutininizi değiştirmeye bile yetebiliyor. Acilliyet çağında olduğumuz bir dönemde talebe dayalı teslimat ise e-ticarette rekabet avantajı kazanabilmek için güçlü bir dağıtım modeli.

Gıda tüketim ihtiyaçlarının bile internet üzerinden yoğun bir şekilde satın alındığı ABD'de ise Amazon yeni bir dağıtım çözümü ile müşterilerinin karşısında. Amazon Day adı verilen hizmet ile şirket, teslimatta yeni bir kolaylık düzeyi ve öngörülebilirlik getirmek istiyor.

Amazon Prime üyelerine ücretsiz sunulan ve şimdilik ABD'de hayata geçen hizmet, müşterilerin  haftanın belirledikleri bir günde paketlerini teslim alabilmelerini sağlıyor. Amazon Day sepetine giren ürünler her hafta belirtilen bir günde düzenli olarak müşterisine teslim edilebiliyor.

Amazon, bu hizmet ile önemli bir vizyonuna da ulaşmak istiyor. Sürdürülebilirlik kapsamında hayata geçirdiği 'Shipment Zero' adı altında şirket, kendisini çevreye daha duyarlı konumlandırmak istiyor. Şirketin bu vizyonunu gerçekleştirmek için ise hedefleri büyük. Zira Amazon 2030 yılına kadar teslimatlar ile neden olduğu karbondioksit emisyonunu yüzde 50 oranında düşürmek istiyor.

Amazon'un Amazon Day hizmeti ile daha az atık yaratacağına şüphe yok. Teslimatlar çoğu durumda daha az paketle birlikte gruplanıp, gönderilebilecekler.  Amazon'nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Maria Renz konuya yönelik, 'Amazon Day, on binlerce kutunun paketlenmesini azalttı.' sözleri de sistemin şimdiden değer kattığını gösteriyor.

Prime One-Day Shipping ve Prime FREE Same-Day gibi kullanımı mevcut olan hizmetlerin arasında giren Amazon One-Day'i kullanan tüketiciler istedikleri zaman  kendilerine uygun bir teslimat gününü seçebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.