Color ile sitenize uygun olan renk paletlerini test edin

Color ile sitenize uygun olan renk paletlerini test edin

Cloudflare'in tasarladığı Color, web sitenizde kullandığınız renkleri ortaya çıkararak size kullanabileceğiniz renk paletleri öneriyor. Yüklenen görseller ve URL'lerden renk kodları dökümünü çıkaran Color, aynı zamanda tek bir renk kodu üzerinden uyumlu olabilecek paletleri de ilginize sunuyor.

JSON formatını da destekleyen Color, JSON'da oluşturduğunuz renk bileşenlerini kolayca siteye eklemenizi sağlıyor. Böylece her bir bileşeni tek tek inceleyebiliyor ve yeni renk kombinasyonlarını test edebiliyorsunuz. Ayrıca size önerilen palette bulunan her bir rengin içerdiği ana renkleri, doygunluk ve renk tonlarını da kolayca değiştirebiliyorsunuz. Bu şekilde elde ettiğiniz yeni renklerin kodlarını da teker teker alabiliyorsunuz.

Öte yandan Color üzerinden size önerilen paletlerin kod listesini tek bir seferde indirerek web sitenize yüklemeniz de mümkün. Colorbox seçeneğiyle paletlerde yer alan renk geçişlerinin çeşitliliğini arttırabilir, böylece palet seçeneklerini de çoğaltabilirsiniz. Aynı şekilde oluşan paletin renk tonu aralıklarını, doygunluk aralığını ve parlalık oranlarını değiştirerek palete yeni renk seçenekleri de ekleyebiliyorsunuz.

Bu arada paletlere yeni paletler eklemenin yanı sıra palette yer almasını istediğiniz tek bir rengi de dahil edebileceğinizi belirtelim. Bunun yanı sıra sitenizde kullanmak isteyebileceğiniz renkleri ve paletleri test ederken, çerçeve genişliği ve boşlukların oranları gibi detayları değiştirebiliyorsunuz.

Color'ın ilgi çeken özelliklerinden biri de beğendiğiniz paletleri beğen tuşuna basarak diğerlerinden ayırabiliyor ve sonrasında JSON,CSS, JS tema dosyası formatlarında içe aktarabiliyorsunuz. Son olarak indirmek istediğiniz renk kodlarını kontrast seviyesine göre filtreleyerek indirme özelliğini kullanabileceğinizi de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.