CreatorDen Türkiye 2018 Influencer Marketing analizini açıkladı

CreatorDen Türkiye 2018 Influencer Marketing analizini açıkladı

2016'dan bu yana platformu üzerinden marka ve influencerlar'ın işbirliği yapmasını sağlayan CretorDen, Türkiye 2018 Influencer marketing analizini yayınladı. Yayınlanan analize göre markaların en çok tercih ettiği sosyal medya platformları arasında Instagram yüzde 65 ile ilk sıraya yerleşiyor. İkinci sırada ise yüzde 30 ile YouTube yer alıyor. Twitter ve Twitch platformlarının tercih edilme oranındaki fark ise oldukça dikkat çekiyor.

14 bin Influencer arasından etkileşim oranı en yüksek makro Influencerlar sırasıyla damlaaltun, tolgahancagla, reynmen, Kübra Kuş ve Melis Fis olarak öne çıkıyor. Etkileşim boranı en yüksek Mikro Influencerların ilk üç ismi ise mösyö taha, yiğit şanlı ve azunyan özge

Markaların kampanya başına ayırdığı bütçelere baktığımızda bütçelerin yüzde 31 oranında 50 bin - 100 bin bandında seyrettiğini görüyoruz. Bu bütçe aralığını yüzde 30 ile 100 bin 250 bin bandı takip ediyor. 500 bin TL'den fazla olan kampanya bütçeleri ise yüzde 6 oranında kendini gösteriyor.

Markalar Influencer marketing'den yüzde 40 oranında lansman iletişimi için faydalanıyor. Bu oranı yüzde 20 ile Marka bilinirliği takip ediyor. Markalar tarafından yüzde 18 oranın etkileşim yaratmak için tercih edilen Influencer, yüzde 15 oranında ürün ve satın alma yönlendirmesi için de tercih sebebi olabiliyor.

CretorDen Analizine göre etki gücü puanı en yüksek Influencerların başında Enes Batur geliyor. Bu konuda Batur'u, reynmen takip ederken Enis Arıkan ve Damla Altun, Sude Alkış'ın aynı etki gücünü paylaşması dikkat çekiyor.

Etkileşim oranına göre Influencer dağılımına baktığımızda 3 bin ile 20 bin takipçisi olan micro Influencerların yüzde 7.01 ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz. 20 bin ile 50 bin takipçiye sahip olanlar ise yüzde 5.21 ile ikinci sırada yeralıyor. Infografikte 1 milyondan fazla takipçisi olan Influencerler'In yüzde 4.14 etkileşim bakımından son sırada yer alması ise dikkate değer bir veri.

Hedef kitle bakımından en yüksek kadın takipçi oranına sahip olan Influencerlar'ın ilk üçü Melis Palalı, Cansu Dengey ve Selin Balarisi olarak öne çıkarken, en yüksek erkek takipçi oranına sahip ilk üç Influencer Doğan Kabak, delimineBurcu Bakdur olarak kendini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.