ASMR YouTube'dan sonra reklamlarda da öne çıkıyor

ASMR YouTube'dan sonra reklamlarda da öne çıkıyor

YouTube'daki ASMR çılgınlığı kendini televizyon reklamlarında da yaygın bir şekilde göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıl IKEA reklamında rastladığımız bu trend bu sene Michelob Ultra adlı içecek markasının Super Bowl reklamında da kullanıldı. Oyuncu Zoe Kravitz'in yer aldığı reklamda, Michelob Ultra olağanüstü görüntülerin yanı sıra insanların duyularını tetikleyen ASMR tekniği kullanılarak fısıltılar ve sesler eşliğinde tanıtıldı. Böylece ABD'nin en çok izlenen reklam kuşağında yayınlanan reklam, milyonlarca ABD vatandaşına da ASMR'yi tanıtmış oldu.

Zira ASMR her ne kadar internette ciddi bir trend olarak öne çıksa da yaygın olarak bilinen bir teknik değil. Michelob Ultra'nın Super Bowl'da bu tekniği kullanması ise ASMR'nin bilinirliğini arttırabilir.

https://youtu.be/LXmlN9BAddg

FCB Chicago reklam ajansının üretimi olan bu reklamda  Zoe Kravitz, ASMR'den faydalanmak için bira şişesini yumuşak bir tıkırdatıyor ve iki farklı mikrofona fısıldıyor. İlk etapta TV reklamı olarak tasarlanan video YouTube'a ilk olarak 28 Ocak'ta yüklendi. 60 saniyelik bu reklamın yüklendiği tarihten bu yana 13 milyon görüntüleme aldığını da belirtelim.

Doğu abd ve kanada standart saatine göre akşam 18:00'de yayınlanan Michelob Ultra reklamından Twitter'da 4 bin 200 kez bahsedildi. Sosyal medya analiz firması Brandwatch'a göre bu tweetlerin yüzde 54'ü olumsuz yorum içeriyor. Yine de Twitter'da etkileşim fırtınası yaratan reklam sayesinde bir ara marka hakkında dakikada 750 tweet atıldığınıda ekleyelim.

Bu noktada bana kalırsa marka arzu ettiği intibayı bırakmamış olsa da ASMR ve Super Bowl formülüyle ciddi bir etkileşim yaşamayı başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.