Kariyer sosyal ağı Anlatsın.com, 2018 yılına dair verilerini paylaştı [İnfografik]

Kariyer sosyal ağı Anlatsın.com, 2018 yılına dair verilerini paylaştı [İnfografik]

Anlatsın.com, yoluna 2013 senesinde ÜniversiteliAnlatsın.com olarak başlayıp 2015'te pivot ederek bünyesine üniversite ve bölüm içeriklerinin yanı sıra şirketleri, sektörleri, alanları ve pek çok yeni özelliği katmış bir tecrübe aktarım platformu olarak faaliyet gösteriyor. Anlatsın.com için kariyer anlamında kişinin aklına takılan binlerce sorunun cevabını öğrenebildiği ve CEO'lardan stajyerlere kadar birçok kişinin kariyer tavsiyelerini dinleyip kişinin karakterine uygun alanları keşfederek, hayalindeki şirketin gerçekten o şirket mi olduğunu öğrenebileceğini bir kariyer sosyal ağı da diyebiliriz.

Anlatsın aynı zamanda, içerikleri tüketmenin yanı sıra kullanıcının bir profil oluşturup ilgilendiği konuları takip ettiği ve kendi tecrübelerini anlattığı bir sosyal ağ. Kullanıcılar isterlerse Anlatsın'ın mobil uygulaması üzerinden videolu anlatım olarak da üretip kariyer ve eğitim dikeyinde tecrübelerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor.

2018 yılınını Anlatsın.com için kullanıma açıldığından bu yana geçirdiği en verimli yıllardan biri olduğunu söylemek mümkün.

Anlatsın.com'da son 1 sene içinde, 3,6 milyon tekil ziyaretçi, 17,6 milyon sayfa ziyareti gerçekleştirdi. Toplamda 86 şirket çalışanlarıyla beraber hakkında merak edilenleri anlattı. Kullanıcılara kariyer ve eğitim alanında 3 bin 44 soru soruldu, 724 kişi tarafından 4 bin 333 cevap verildi. Anlatsın.com'da yayınlanan videolar 2,8 milyon görüntülenme aldı ve 2,9 milyon dakika izlendi. Anlatsın.com'da 2018 yılında iş ve staj ilanları da yayınlanmaya başlandı. Toplam 25 şirket 93 iş ve staj ilanını Anlatsın kanalıyla duyurdu. Ayrıca bir başka yeni özellik olan, Etkinlikler sayfası da kullanıma açıldı, 24 öğrenci kulübü, 10 şirket toplam 47 etkinlik yayınladı, başvurularını Anlatsın'dan topladı. Anlatsın'da en çok aratılan alanlar ise Pazarlama, Satış ve Yazılım/IT oldu. En çok merak edilip izlenen sektörler FMCG, Bilişim ve Perakende oldu. İçerikleri en çok takip edilen alanlar ise Pazarlama, Yöneticilik ve İnsan Kaynakları oldu.

Anlatsın.com'un bundan sonraki hedefinin ise yurt dışına açılmak ve global bir marka olabilmek olduğunu da belirtelim. Anlatsın.com'un en büyük hedefi ise Türkiye'den çıkan ve yurt dışında faaliyetlerini sürdüren ilk kariyer sosyal ağ platformu olmak. Yoluna 85'ten fazla şirketle devam eden Anlatsın.com, yurt dışı için ise tellbout.com markasıyla çalışmalarına devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.