Ekipçe kod kullanmadan web sitesi yapmanızı sağlayan araç: STUDIO

Ekipçe kod kullanmadan web sitesi yapmanızı sağlayan araç: STUDIO

Geçtiğimiz yıllarda tanıttığımız kod kullanmadan web sitesi yapmanızı sağlayan STUDIO yeni sürümünü 1 hafta önce yayınladı. Girişim fikrini hızlıca hayata geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen Studio Design, 2.0 sürümüyle birçok yeni özelliği de yayına aldı.

STUDIO 2.0 uzun süreçleri devre dışı bırakarak, tek bir seferde ve tek bir çalışma alanı üzerinde web sitenizi tasarlamanızı, bu tasarımı ekiple paylaşmanızı ve siteyi yayına almanızı sağlıyor. Böylece hem web tasarım süreci basit bir hal alıyor hem de tasarım odaklı bir yol izleniyor.

STUDIO 2.0'da size verilen şablonlar ile responsive tasarımlar üretebiliyor, böylece web sitenizin her cihazda uyumlu bir görüntü sergilediğinden emin olabiliyorsunuz. STUDIO ilk başta kullananlara karmaşık gibi görünebilir. Yine de bu aracı baştan sona kod yazmak ya da Wordpress yapılandırmakla kıyasladığımızda kullanımın çok daha kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Üstelik 2017 yılında bir prototiplendirme aracı olarak piyasaya sürülen STUDIO, kazandığı yeni özelliklerle birlikte kendini bir tasarım platformu olarak tanımlamaktan çekinmiyor. Doğrudan tek bir alanda tasarım yapabilmenizin yanı sıra bu tasarımı yaparken HTML veya CSS bilmek zorunda olmamanız da öne çıkan avantajlardan.

Aynı zamanda ücretsiz fotoğraf araması yapabildiğiniz STUDIO'da görselleri düzenleyebilmeniz de mümkün. Platformunda  Google Fonts'a da yer veren  STUDIO, kullanıcılarının başka uygulamalar arasında geçiş yaparak zaman kaybetmesinin de önüne geçiyor.

Tüm bunların içinde STUDIO'nun en çok öne çıkan yönü ise platformunda ekip çalışması özelliğine yer vermesi. Platform, ortaya çıkardığınız tasarımların önizlemelerini ekip arkadaşlarınızla gerçek zamanlı ve canlı olarak paylaşabilmenizi sağlıyor. Üstelik çalışmayı paylaşabileceğiniz belli bir kullanıcı sayısı kısıtlaması da söz konusu değil. Tek bir URL göndererek yapacağınız bu paylaşım, uzun süre boyunca devam edebilecek revize ve e-posta sürecini de ortadan kaldırıyor.

Oluşturduğunuz tasarımı herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duymadan tek tıkla yayına alabildiğinizi de ekleyelim. Eğer siz de girişim fikrinize hızlı bir başlangıç yapmak ya da müşterilerinize hızlı ve basit çözümler sunmak istiyorsanız STUDIO'ya bir şans verebilirsiniz. Üstelik STUDIO'ya yeni başlayanlar için hazırlanan video kurs serisinden ve detaylı kaynaklardan da faydalanmanız mümkün.

Son olarak STUDIO'nun ücretsiz sürümü üzerinden tasarımlarınızı sub-domainlerde yayınlayabileceğinizi söylemekte fayda var. Aracın daha gelişmiş özellikleri için ise iki farklı ücretlendirme söz konusu. Örneğin aylık 9 dolar ve 27 dolara sunulan hizmetler arasında 3. parti uygulama entegrasyonları gibi kişiselleştirilmiş özellikleri bulmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.