Trello'da öne çıkan Ürün ve Tasarım Power-Upları

Trello'da öne çıkan Ürün ve Tasarım Power-Upları

Trello’yu daha verimli kullanabilmeniz için geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız Pazarlama ve Sosyal Medya Power-Uplarından sonra bu yazımızda da Trello’nun Ürün ve Tasarım Power-Upları arasında öne çıkanları sizler için derledik. Daha önce ele aldığımız Trello power-uplarına göz atmak isterseniz IT ve Proje Yönetimi Power-Uplarını veya IK ve Operasyon power-uplarını inceleyebilir, dosya yönetimive geliştirici power-uplarına göz atabilirsiniz. Daha fazla power-up incelemek için hem otomasyon alanında hem de analiz ve raporlama alanında  hazırladığımız yazılara bakabilirsiniz. Aynı şekilde Trello’da Pano’yu daha iyi yönetmeniz için ihtiyacınız olan Power-Up’lar‘ı da incelemenizi öneririz.

Invention Hub

Şirketilerin daha fazla ürün ve fikir üretmesi, daha da önemlisi bu üretimlerinizi saklayabilmesi için kullanılan fikir yönetim platformu Invention Hub, Trello’da yayınladığı Power -Up ile tüm bu sürecin yönetimini kolaylaştırıyor.Potansiyel özgün ürün fikirlerini, ürün formundan teknik tanımlarına kadar düzenlemenizi sağlayan Invention Hub, aynı zamanda mühendislerden gelen bilgi ve öğeleri de tek bir yerde toplamanızı sağlıyor.

TurboPatent’in ücretsiz araçlarından biri olan Invention Hub, patent başvurusu sürecinde de size rehberlik ediyor.Invention Hub Power-Up’ı fikrin bir ürüne dönüşmesi sürecinde ekip üyelerinin ortaklaşa çalışması için güzel bir ortam yaratıyor. Böylece ürünün patent aşamasına hızlıca gelinebiliyor.

SmartDraw

Üretim sürecinde sıklıkla diyagram kullanmanız gerekiyorsa, SmartDraw tam size göre. 70’ten fazla farklı tarzda diyagramı Trello kartlarınıza eklemenizi sağlayan SmartDraw ile yer planlarını, ağ diyagramlarını, kavram haritalarını UML ve ERD diyagramlarını kolayca iş sürecinize dahil edebileceksiniz. Üstelik SmartDraw, güçlü otomasyonları ve klavye kısayollarıyla kullanıcılara güzel bir deneyim sunuyor. Böylece Trello üzerinde diyagramları hızlıca oluşturmanız ve düzenleyebilmeniz de sağlanmış oluyor.

Marker.io

Marker Power-Up’ı ekran alıntılarıyla yayına aldığınız web siteleri ve ürünlerde bulunan hataları ya da eklemek istediğiniz notları öne çıkarmanızı sağlıyor. Aslında basit bir ekran görüntüsü aracını andıran Marker ile isterseniz tüm sayfanın ya da sadece sayfadaki belli bir alanın ekran görüntüsünü alabiliyorsunuz. Üzerine metin ve işaretler de ekleyebildiğiniz ekran görüntüsünü doğrudan Trello’daki belli bir karta atayabiliyor ya da bunun için yeni bir kart oluşturabiliyorsunuz. 

Dilediğiniz taktirde ekran görüntüleri arasında arama yapabileceğinizi de belirtelim. Marker Power-Up ekip çalışmasında revize sürecini hızlandıracak nitelikte. 

Usertesting

User Testing Power Up’ı sayesinde, ekipler UserTesting araştırmalarını ve içgörülerini Trello panolarında görebiliyor ve paylaşabiliyor. Bunun yanı sıra araştırmalara, akademik çalışmalar, videolar, fragmanlar ve klipler eklenerek araştırma öne çıkarılabiliyor. Böylece tek bir bakışta Usertesting araştırmasının içerdiği detaylar görülebiliyor ve araştırmanın süreci kolayca takip edilebiliyor.

Bu özelliklerin yanı sıra kartlardan video, klip ve fragman içerikleri izlenebildiğini de ekleyelim. Video linklerinden yeni bir liste oluşturulabilirken, UserTesting eklerinin sayısı da kartlar üzerinden kolayca görülebiliyor.

Zeplin

Ürün ekipleri için oluşturulan Zeplin, tasarımları paylaşmak, özellikleri, varlıkları ve kod parçacıklarını paylaştırmak için oldukça kullanışlı bir araç. Zeplin Power-Up’ı ise ekiplerin projelerini, ekranlarını ekleyerek Trello kartı atamaları için kullanılıyor. Böylece ekipler, hızlıca bu bilgileri görüntüleyebiliyor ve çalışma sürecini tek bir yerden kolayca yönetebiliyor.

Eğer bir Zeplin kullanıcısıysanız, Trello Power-Up’ını hesabınıza bağlamanız yeterli. Bu bağlantının ardından son projelerinize ve ekranlarınıza hızlıca ulaşabilecek ve onları kolayca kartlara ekleyebileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.