Popüler medya oynatıcı VLC 3 milyar indirilme rakamını aştı

Hem Windows hem de Mac kullanıcıları tarafından tercih edilen popüler medya oynatıcı VLC, 3 milyar indirilme barajını geçtiğini duyurdu.
Popüler medya oynatıcı VLC 3 milyar indirilme rakamını aştı

1996 yılında bir grup École Centrale Paris öğrencisi tarafından akademik bir projenin sonucu olarak kurulan VLC medya oynatıcısı CES 2019 bünyesinde açtığı standa yerleştirdiği ekranlar aracılığıyla tüm ziyaretçilere 3 milyar indirilme rakamını geçmelerinin müjdesini verdi.

VideoLan ekibi hem 3 milyar kez indirilmeyi kutladı hem de gelecek yeni özelliklerle ilgili bazı bilgiler paylaştı. Verilen bilgilere göre bugün indirilmelerin yaklaşık yüzde 25'i mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Kısacası VLC her ne kadar masaüstü bir uygulama olarak ağırlıkla kullanılsa da, uygulama kendisini mobil dünyaya da kabul ettirmeye başlıyor.

Çok yakında yeni büyük güncellemesiyle VLC 4 versiyonunu çıkaracak olan VLC ekibi, uygulamaya AirPlay desteğini de getireceklerini açıkladı. VLC daha önce Chromecast desteğini de eklemişti. 2012 yılında 1 milyar indirilmeye ulaşan VLC, 2016 yılında ise 2 milyar indirmeye ulaşmıştı. Bu da gösteriyor ki VLC ciddi anlamda artan bir ilgiyle karşı karşıya.

Bugüne kadar açık kaynak kodlu olarak geliştirilen VLC, şu anda kullanıcıların bağışlarıyla destek bulan ve halen tamamen ücretsiz olmasıyla pek çok insanın ilk tercihi. Bunun yanı sıra gerekli codec desteği ve pek çok video ya da müzik formatının oynatabilme konusundaki becerisi de VLC media player'ı akla gelen ilk medya oynatıcısı yapmaya yetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.