Mitsubishi fintech girişimleri için 185 milyon dolarlık yeni fon duyurdu

Mitsubishi UFJ Financial Group, duyurduğu yeni 185 milyon dolarlı fon ile ABD, Güneydoğu Asya ve Japonya'daki fintech girişimlerine yatırım yapmaya başlayacak.
Mitsubishi fintech girişimleri için 185 milyon dolarlık yeni fon duyurdu

Japonya'da faaliyet gösteren ve bankacılık sektörünün önemli markalarından birisi olan MUFG diğer adıyla Mitsubishi UFJ Financial Group, fintech girişimlerine yatırım kararı aldı.

Hali hazırda kredi hacimleri yüksek olan ve Japonya'da ciddi bir pazar payına sahip olan MUFG yeni fintech girişimlerinin de desteğiyle büyümeyi hedefliyor. Özellikle ödeme servisleri alanından fintech girişimleriyle ilgilenecekleri belirten MUFG, yapacağı yatırımları sadece kendisi ülkesi Japonya ile de sınırlandırmıyor. Yapılan açıklamaya göre MUFG özellikle ABD ve Güneydoğu Asya'da faaliyet gösteren fintech girişimlerine de fon sağlamak peşinde.

MUFG tarafından açıklanan fon gelecek 10 yıl içerisinde kullanılmak üzere tahsis edilmiş durumda. Kısacası MUFG bu ciddi yatırım miktarını oldukça uzun bir vadede harcayacak. Yatırımın yaklaşık yüzde 30 ile yüzde 40'ının ise sadece Japon fintech girişimlerine ayrılacak. Kısacası her ne kadar şirket ABD ve Güneydoğu Asya'ya duyduğu ilgiyi gizlemese de ayrılan fonun büyük bir kısmı Japon fintech girişimleri için kullanılacak.

Fonun yönetimi için bir üst düzey yönetici atanacak ve yaklaşık 30 kişilik bir ekibin fonu yönetmek için çalışmaya başlayacağı bilgisi aktarılıyor. Bu da Mitsubishi'nin bu işi ne kadar ciddiye aldığını ve tıpkı bir VC şirketi gibi kendi içinde bir yapı oluşturacağının sinyallerini veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.