React Proto, arayüz tasarımında React sürecini sadeleştiriyor

React Proto, arayüz tasarımında React sürecini sadeleştiriyor

Arayüz geliştirme sürecinde yazılım geliştiricilere ve tasarımcılara yardımcı olmak isteyen React Proto kullanıcılarına çalışmaları için daha sade ve düzenli bir alan sunuyor. Aslına bakarsanız girişim temel olarak arayüz tasarımında tercih edilen Javascript kütüphanesi React’in kafa karıştırıcı süreçlerini sadeleştirmeyi amaçlıyor.

Arayüz bileşenlerini ve bu bileşenlerin hiyerarşisini tanımlayabildiğiniz React proto bir çok farklı amaç için kullanılabiliyor. Örnek vermek gerekirse, ilk etapta geliştirdiğiniz modeli uygulamaya aktarabilir ve React Proto’yu bir eksiz defteri gibi kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bileşenlere yüksek seviyede eylemler tanımlamak için de React protodan faydalanmanız mümkün.

Bileşen ekle seçeneği üzerinden yeni bileşenler oluşturabilir, bileşenlerin "state"lerini kolayca değiştirebilirsiniz. Üstelik React Proto'da alt bileşenler oluşturabileceğiniz gibi, bileşenlere bir üst öğe eklemeniz de söz konusu.

Aynı şekilde "Props" sekmesi üzerinden "prop"lara alt bileşen ekleyebileceğinizi de belirtelim. Oluşturduğunuz ürünü dışa aktarabilir ya da starter repo olarak klonlayabilirsiniz.

Çıktığı ilk günden itibaren Product Hunt'ta yoğun ilgi gören React Proto, aynı anda geliştirici aracı, prototiplendirme aracı, kullanıcı arayüzü, tasarım aracı ve verimlilik aracı segmentlerinde zirveye yükseldi.Buradan bakıldığında React Proto'nun geliştiricileri Blessing Ebowe, Erik Guntner ve Brian Taylor'ın pazardaki ciddi bir ihtiyacı gidermek üzere hareket ettiğini söyleyebiliriz.

Mac, Windows ve Linux sürümleri bulunan React Proto hakkında detaylı bir incelem yapmak için aracın Github sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.