RBS öğrencileri hedefleyen fintech girişimi Loot'un yüzde 25'ini satın aldı

RBS öğrencileri hedefleyen fintech girişimi Loot'un yüzde 25'ini satın aldı

Royal Bank of Scotland'ın yakın gelecekte hizmete sunmayı planladığı dijital bankacılık projesi  için farklı bir yol izliyor. Banka henüz kendi dijital bankacılık projesini bile hayata geçirmeden ilk satın almasını yaptı.

Öğrenci odaklı fintech girişimi Loot'tan yüzde 25 hisse sahibi olan RBS, bu hisseleri iki yatırım turunda elde etti. İlk etapta 2 milyon pound ve sonrasında ise 3 milyon poundluk ödemelerle girişimin yüzde 25 sahipliğine ulaştı. Royal Bank of Scotland, bu satın almaları ise yeni dijital bankacılık projesi  şemsiyesi altında yapıldığını açıkladı.

2014 yılında öğrenciler için bir banka hesabı olarak kurulan dijital banka Loot, temassız ödeme özellikli Mastercard'ları ve banka hesaplarıyla öğrencilere ulaşmaya çalıştı. Öğrencilere uygulama aracılığıyla harcamaları üzerinde kontrol sahibi olabilme ve bütçelerini yönetebilme amacıyla yola çıkan girişim, öğrencilerin birikim yapabilme kabiliyetlerini de geliştirmeyi hedefliyor.

Şu ana kadar 175 bin müşteriye erişmeyi başaran Loot, sadece öğrenciler dikeyinde önemli bir dijital bankacılık örneği olmayı başarmış durumda. RBS'den aldıkları yatırım da bunu kanıtlar nitelikte. RBS'in geliştirmeye devam ettiği dijital bankacılık projesini 2019 yılının sonlarında açmayı planladığı bilinirken, Loot'un faaliyetlerine aynen devam edeceğini söylememiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.