Apple 15 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdü

Apple yatırımcılarına gönderdiği bir mektup ile açıklamalar yapan Apple CEO'su Tim Cook,2019 yılının ilk çeyreğine dair gelir beklentilerini düşürdüklerini duyurdu.
Apple 15 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdü

Genelde yüksek gelir beklentileri ve başarılı finansal çeyrek sonuçları ile karşımıza çıkan Apple, 2019 yılının ilk çeyreğindeki gelir beklentilerini düşürdüğünü açıkladı. Bugün Apple yatırımcılarına gönderdiği bir mektup ile açıklamalar yapan Apple CEO'su Tim Cook, 2019 yılının ilk çeyreğine dair gelir beklentilerini düşürdüklerini duyurdu.

2019 yılının ilk çeyreğindeki gelir beklentilerini Çin pazarındaki düşüş ve iPhone satışlarının beklenenin altında kalması nedeniyle düşürdüklerini de ileten Tim Cook, tüm dünyadaki özellikle de Çin'deki ekonomik yavaşlamayı öngöremediklerini paylaştı.

Yapılan araştırmalara göre Çin'deki akıllı telefon satışlarına baktığımızda geçtiğimiz yıllara oranla Apple'ın önemli bir düşüş yaşadığını da görüyoruz. Şu an için Çin'de en fazla akıllı telefon satan 5. firma olan Apple, geçtiğimiz yıllarda pazar payını yüzde 15 seviyelerine kadar çıkarmıştı. 2018 yılının 3. çeyreğinde ise Apple'ın Çin'deki pazar payı yüzde 9'a kadar geriledi.

Counterpoint araştırması

Beklenti 84 milyar dolara düşürüldü

Apple'ın 2019'un ilk çeyreği için ilk etapta belirlediği gelir beklentisi 89 ile 93 milyar dolar seviyelerindeydi. Yapılan açıklama ile birlikte bu gelir beklentisi 84 milyar dolar olarak değiştirildi. Bu olayı önemli kılan en büyük etken ise Apple'ın çok uzun zamandır ilk kez gelir beklentisini düşürüyor olması.

Apple en son 15 yıl önce bir çeyrek finansal sonuçları için gelir beklentisini düşürmüştü. Gelir beklentisinin düşürülmesi kararına iPhone satışlarının beklentinin altında kalması ve dünyadaki ekonomik yavaşlama gibi bahaneler üretilse de Apple'ın geçmişe nazaran zor zamanlar geçirdiği bir gerçek. Konu ile ilgili yeni detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.