8,5 milyon kullanıcıya ulaşan Morhipo.com, 2018'de cirosunu yüzde 40 artırdı

Türkiye'nin önemli e-ticaret sitelerinden biri olan Morhipo.com, 2018 yılında sipariş sayısını yüzde 22 artırırken üye sayısını ise yüzde 26 artırdı.
8,5 milyon kullanıcıya ulaşan Morhipo.com, 2018'de cirosunu yüzde 40 artırdı

Türkiye'nin önemli e-ticaret sitelerinden biri olan Morhipo.com, 2018 yılında sipariş sayısını yüzde 22 artırırken üye sayısını ise yüzde 26 artırdı. 8,5 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Morhipo.com'un cirosu ise yüzde 40 arttı.

2019'da yurt dışına açılmayı planlayan Morhipo.com, bu süreçte dijital dönüşüme ve AR-GE'ye ağırlık vereceğini de açıkladı. Site trafiğinin yüzde 80'inin mobilden gerçekleştiğini belirten Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban, 44 kişiden oluşan AR-GE ekiplerinin dijital dönüşüm ve mobil geliştirmeler konusunda projeler ürettiğini, müşterilerinden aldıkları geri bildirimlerle alışveriş deneyimini sürekli iyileştirmek için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıl da çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Mobilin toplam cirodaki payı yüzde 75

Şule Kuban, Morhipo.com'da en büyük yatırım yaptıkları alanın mobil olduğunu söylüyor. Trafiklerinin yüzde 80'inin mobilden geldiğini belirten Kuban, mobil cirolarının son iki senede yaklaşık yüzde 640 yükseldiğini ve mobilin toplam ciro içindeki payının yüzde 75'e çıktığını açıklıyor. 2019'da dijital dönüşüm ve AR-GE'yi de odak konuları arasına alan Morhipo.com, Türkiye'deki faaliyetlerini dünyanın çeşitli bölgelerine taşımayı planlıyor.

2019'un başında Morhipo.com'un ihracat operasyonlarına başlamak üzere hazırlıkların tamamlandığını da belirtelim. Şirket Avrupa, MENA bölgesi ve Rusya'daki operasyonlarına ise hemen hemen eş zamanlı olarak başlayacak. Ayrıca Morhipo.com'un farklı bölgeler için farklı iş ortaklarıyla stratejik modeller kurduğunu da hatırlatalım.

Ayrıca hatırlatalım; Morhipo.com, geçtiğimiz haftalarda kargo hizmetleri için Hepsiexpress'le iş birliği yaptığını da açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.