Yurt dışında faaliyetini büyütmeyi planlayan Tuşla, adını Connexease olarak yeniledi

Tuşla, yurt dışı operasyonlarını göz önünde bulundurarak daha global bir isim seçti ve adını Connexease olarak güncelledi.  
Yurt dışında faaliyetini büyütmeyi planlayan Tuşla, adını Connexease olarak yeniledi

İlk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan, çağrı merkezi aramalarında beklemeye son veren Tuşla, yurt dışında da faaliyet göstermeye başladı. Tuşla, yurt dışı operasyonlarını göz önünde bulundurarak daha global bir isim seçti ve adını Connexease olarak güncelledi.

Connexease nedir?

Connexease'den kısaca bahsetmek gerekirse; WhatsApp, Facebook Messenger, Mail, Live Chat, Telegram ve Twitter DM gibi yazılı iletişim kanallarının tamamının yönetilebildiği ve birden fazla müşteri temsilcisi ile yönetilebildiği bir sistem. Connexease, özellikle WhatsApp odağında faaliyet gösteriyor. Girişim temelde, firmalar ile onların müşterilerini WhatsApp’ta buluşturuyor.

2017 yılını 14 milyon mesajla tamamlayan Connexease, eski adıyla Tuşla, 2018 yılında ise 75 milyon mesaja ulaştı ve yaklaşık 6,5 milyon tekil müşteri ile direkt WhatsApp üzerinden iletişime geçti. API ve Webhook desteği ile 17 milyon mesaj, Connexease kullanıcılarının kendi içlerinde kullandıkları sistemlere işlendi. 3 ay önce yayına aldıkları bot sistemi ile de 3 milyon mesaj girişimin bot altyapısı tarafından gönderildi.

Toplam gelirin yüzde 30'u yurt dışından

2018 yılında Orta Doğu operasyonunu oluşturan ve toplam gelirlerinin yüzde 30'unu yurt dışından sağlamaya başlayan Connexease, şu anda 108 firma ve 600'den fazla müşteri temsilcisi tarafından kullanılıyor. Günlük mesaj adetleri an itibarıyla 300 bin sınırlarında olan girişimde, kullanıcılar, kendi istekleri doğrultusunda bu sistemi tamamen on-premise kullanabiliyorlar. Connexease'in ek olarak yurt dışı firmaları için Official WhatsApp Business API’sini sisteme entegre ettiğini ve geçen ay, Connexease'i kullanan 4 firmanın bu şekilde, WhatsApp tarafından sağlanan onay ikonu ile faaliyet gösterdiğini belirtelim.

Çağrı merkezi çözümü

Çağrı merkezi özelinde ise WhatsApp’tan iletişim kuran kişilerin sadece yüzde 3’ü 1 haftalık sürede firmayı çağrı merkezinden yeniden aramış, dolayısıyla kişilerin yüzde 97’si WhatsApp üzerinden işlemlerini tamamlamış. Connexease ayrıca, WhatsApp üzerinden satış yapan birçok e-ticaret firmasına da çeşitli entegrasyonlarla yardımcı oluyor. Şu an sistemi kullanan firmaların yüzde 40’ını direkt olarak e-ticaret firmaları oluşturuyor.

WhatsApp üzerinden satış yapan firmalara bakıldığında ise günlük 10 binin üzerinde sipariş direkt olarak girişimin sistemi aracılığı ile işleniyor. Ayrıca yazılı kanallar üzerinden geri bildirim özelliğini de Connexease'in bu sene yayına aldığı yeniliklerden biri. Feedback ile kullanıcılara iletişime geçtikleri kanal üzerinden değerlendirme soruları gönderildi ve yüzde 17 dönüşüm oranını yakaladıkları sistemde memnuniyet puanı da 4,2/5 olarak açıklandı.

Connexease'in 2019 yılında hem yatırım turunu kapatmayı hem de product yelpazesini genişletmeyi planladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.