Black Mirror'ın 3 gün sonra yayınlanacak 5 saatlik filminde, hikayeyi izleyici belirleyecek

Black Mirror'ın 3 gün sonra yayınlanacak 5 saatlik filminde, hikayeyi izleyici belirleyecek

Yaklaşık bir yıldır heyecanla beklediğimiz o an geldi, çattı. Black Mirror'ın yeni sezonuna dair ilk iş 28 Aralık Cuma günü yayınlanacak. Ancak en baştan belirtelim; yayınlanacak olan içerik tipik Netflix hareketinden biraz daha farklı olarak 5 saatlik bir film şeklinde karşımıza çıkacak. Üstelik bu film, ekran karşısında sıkılarak izlediğimiz uzun filmlere hiç benzemiyor, aksine izleyiciyi de ekrana dahil ediyor.

"Black Mirror: Bandersnatch" adı verilen interaktif filmin süresinin tam olarak 312 dakika olduğu söyleniyor. Bandersnatch'in yönetmeni olarak karşımıza, geçtiğimiz sezon robotlarla insanların savaşını anlatan bölüm Metalhead'in de yönetmeni olan ve daha önce American Gods'ın üç bölümü, Hard Candy, Breaking Bad'in bir bölümünü de yönetmiş David Slade çıkarken, filmin başrolünde Christopher Nolan'ın Dunkirk'ünde oynayan Fionn Whitehead'i görüyoruz. Konsol oyunları konu alacak olan Black Mirror: Bandersnatch'te öykünün gidişatını izleyici belirleyecek. Yani izleyici karşısına çıkan seçeneklere göre kendi izlemek istediği sonu görebilecek, bu da filmin 5 saatten daha kısa sürede sonlanabileceği anlamına geliyor.

Netflix, benzer interaktif işleri daha önce çocuklar için yayınladığı bazı içeriklerde de karşımıza çıkarmıştı. Bandersnatch'inkine benzer bir bölümü daha öne, Netflix içeriği olmasa bile Steven Soderbergh'in HBO yapımı serisi Mosaic'te de görmüştük.

Mosaic

Belirtmeden geçmeyelim; Netflix, Bandersnatch'le ilgili bir resmi açıklama yapmadı, ancak geçtiğimiz haftalarda paylaştığı "yakında yayınlanacak içerikler" görselinde Bandersnatch'e de yer verdi. Fakat Esquire adlı internet sitesi Black Mirror: Bandersnatch için bir sayfa yaratıldığını ortaya çıkardı.

Tüm bunlara baktığımızda "Black Mirror'ın yeni sezonu geliyor!" demek için henüz çok erken. Zira ilk görseli de sızdırılan Black Mirror: Bandersnatch, tarihe baktığımızda geçmiş dönemdeki "White Christmas" bölümü tadında olacak gibi duruyor. Bundan yola çıkarak da yeni sezonun 2019'un başlarında yayınlanacağını ön görmek mümkün oluyor.

Black Mirror: Bandersnatch'ten ilk görsel
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.