500 Istanbul, Macaristan merkezli Avatao'ya yatırım yaptı

500 Istanbul, Macaristan merkezli Avatao'ya yatırım yaptı

Doğu Avrupa bölgesinde daha önce 7 yatırım yapan 500 Istanbul, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. Yazılımların daha güvenli bir hale gelmesine olanak tanıyan Macaristan merkezli bir girişim olan Avatao, 500 Istanbul ve Speedinvest'ten yatırım aldı. Söz konusu yatırımın miktarı ve şirketin değerlemesi ile ilgili bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Şubat ayında 500 Istanbul’un son 18 ayını özetleyen bir infografik paylaşmıştık. Bu haberde paylaştığımız bilgiler arasında 500 Istanbul'un ortalama olarak girişimlere 150 bin dolar yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. 500 Istanbul'un Avatao'ya ne kadar yatırım yaptığı henüz açıklanmasa da bu yatırımın 150 bin dolar seviyelerinde olması muhtemel.

Yazılım mühendisleri için tasarımdan dağıtıma kadar güvenli programlama konusunda kullanılması için kapsamlı bir güvenlik kütüphanesi sunan Avatao, Budapest University of Technology and Economics'te The Laboratory of Cryptography and System Security (CrySyS Lab) laboratuvarında geliştirildi.

2014 yılında Mark Felegyhazi ve Gábor Pék tarafından kurulan Avatao, şu anda 5 binden fazla mühendis tarafından kullanılıyor. Temelde güvenli yazılımlar oluşturmak için online bir eğitim platformu olan Avatao, aldığı yatırımı önümüzdeki yıl ABD'deki faaliyetlerini hızlandırmak için kullanmayı hedefliyor. Yatırımın detayları açıklandığında yatırım miktarı ve değerleme gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.