P&G, Walker & Company'yi satın aldı

Perakende devlerinden Procter & Gamble, beyaz ırk haricindeki Asya, siyahi, Latin gibi ırklara sahip kişiler için güzellik ve sağlık ürünleri üreten Walker & Company'yi satın aldı.
P&G, Walker & Company'yi satın aldı

Perakende devlerinden Procter & Gamble, beyaz ırk haricindeki Asya, siyahi, Latin gibi ırklara sahip kişiler için güzellik ve sağlık ürünleri üreten Walker & Company'yi satın aldı. Şirketin kurucusu ve CEO'su olan Tristan Walker, bu satın almadan sonra CEO olarak görevine devam edecek.

Daha önce Foursquare'in iş geliştirme bölümünde çalışan Tristan Walker, Walker & Company'yi güzellik ürünleri konusunda sıkıntı yaşayan ve İngilizce'de "people of color" olarak tabir edilen kişiler için hayata geçirdi. Walker & Company bünyesinde erkekler için Bevel adı verilen tıraş ürünleri ve kadınlar için Form adı verilen saç ürünleri bulunuyor.

Procter & Gamble, bu satın almayla birlikte dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi planladığını açıkladı. Walker & Company ise 15 kişilik ekibiyle, Procter & Gamble'ın alt şirketi olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Şirketin bu satın alma sonrasında merkezini Atlanta'ya taşıyacağını da hatırlatalım.

Satın almanın herhangi bir finansal değeri açıklanmadı. Ancak Crunchbase'in verilerine göre Walker & Company, üç yıl önce gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 33,3 milyon dolardan fazla yatırım almıştı. Yatırımcılar arasında Institutional Venture Partners, Andreessen Horowitz, Upfront Ventures, Daher Capital, Collaborative Fund, Google Ventures, Felicis Ventures ve Melo7 Tech Partners bulunuyordu.

Procter & Gamble'ın CEO'su Alex Keith ise bu satın almadan dolayı çok mutlu olduklarını, Walker & Company sayesinde globalde daha iyi hizmet vereceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.