Accenture, dijital reklam platformu Adaptly'i satın aldı

Accenture, dijital reklam platformu Adaptly'i satın aldı

Danışmanlık şirketlerinin gözü bir süredir dijital reklam ve pazarlama endüstrisinde. Aralarında Accenture, Deloitte, McKinsey'in de olduğu bu şirketler sadece geçtiğimiz yıl reklam ve pazarlama ajanslarının satın alımlara 1,2 milyar dolar para harcadılar.

Bu harcamanın aslan payı ise Accenture tarafından sağlandı. Şirket, bugünlerde ise Accenture Interactive Operations iş birimine bir yeni ajansın eklenmesi ile gündemde. Danışmanlık şirketi, New York merkezli dijital medya hizmetleri platformu Adaptly'i satın aldığını duyurdu.

Adaptly, markaların dijital reklam kanalları ve platformları üzerinden veriye dayalı kampanyaları yönetmesini sağlayan bir platform. Accenture Interactive Programmatic Services'de yer alacak Adaptly'nin medya çapraz platformunu etkinleştirme, optimize etme ve ölçme özelliklerini desteklemesi planlanıyor. Böylelikle danışmanlık şirketi, tüketicinin satın alma yolculuğundaki her adımı daha iyi gözlemleyerek, reklamverenin müşteri deneyimini artırmayı planlıyor.

Adaptly'nin, yaklaşık 150 çalışanı ile New York dışında Chicago, Londra ve Los Angeles'ta ofisleri bulunuyor. Amazon, Facebook, Google, Instagram ve Snapchat dahil olmak üzere önemli dijital platformlardan bazılarıyla uyumlu bir şekilde iş birliği yapıyor.

Müşteri portföyünün 15 endüstriye yayıldığı ajansın Accenture tarafından ne kadara alındığı bilinmiyor. 2010 yılında 700 bin dolarlık tohum yatırımını alan şirket, 2011 ve 2012'de sırasıyla 2 milyon ve 12,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Bu arada dijital reklam ajansları kadar tasarım ajansları da danışmanlık şirketlerinin yakın merceğe aldığı bir alan. Geçtiğimiz şubat ayında Deloitte ve rakibi EY de,  tasarım ajansı satın aldıklarını onaylamıştı. Deloitte yeni nesil bir ajans olan Brandfirst'ü şirket bünyesine katarken, EY ise Citizen ile el sıkışmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.