Tasarım dünyasına yeni bir soluk getiren InVision F serisinde 1,9 milyar dolar değerleme aldı

Tasarım dünyasına yeni bir soluk getiren InVision F serisinde 1,9 milyar dolar değerleme aldı

Tasarım girişimi InVision, F serisini 115 milyon dolar yatırımla kapatarak Unicorn statüsüne yükseldi. Bu yatırım serisile birlikte şirketin aldığı yatırım toplamda 350 milyon dolara erişti. Son yatırım sayesinde 1,9 milyar dolar değerlemeye ulaşan InVision, 2017’nin ortalarında 100 milyon dolarlık E serisi yatırımının ardından değerini ikiye katlamış oldu. 

Spark Capital’in yönettiği seriye Goldman Sachs’ın yanı sıra hali hazırda şirketin yatırımcısı olan Battery Ventures, ICONIQ Capital, Tiger Global Management, FirstMark ve Geodesic Capital de katıldı.

Son olarak bu yatırım turuna Atlassian’ın da katılım gösterdiğini belirtelim. Hatırlarsanız bu yılın ilk aylarında Atlassian ve InVision entegrasyonlarında artırarak Jira, Confluenxe ve Trello kullanıcılarının InVision üzerinden işlerini yönetebilmesini sağlamıştı. Hatta Trello Power-Uplarına yer verdiğimiz yazılarımızda InVison’dan da söz etmiştik. 

Anlaşmanın bir parçası olarak Spark Capital’den Megan Quinn, yönetim kurulu üyeleri Amish Jani, Lee Fixel, Matthew Jacobson, Mike Kourey, Neeraj Agrawal, Vas Natarajan ve Daniel Wolfson arasında yerini aldı. 

Bilmeyenler için InVision’dan kısaca söz edelim. 2011 yılında hayatına basit bir prototiplendirme aracı olarak başlayan InVision, tasarım ekiplerinin yazılım ekipleriyle işbirliği yapmasını sağlıyor. Bu iş birliği ve onay sürecine ürün, pazarlama ve yönetim ekipleri de dahil oluyor. 

Kuruluşundan bu yana bir çok farklı yönde kendini geliştirmeye çalışan InVision tüm ekiplerle iş birliği yapmanızı sağlayan InVision Cloud’u, Adobe ve Sketch’in rakibi olan tasarım aracı Studio’yu ve tasarım ekiplerinin tüm elementleri bir araya toplamasını sağlayan InVision Design System Manager’ı yayına aldı. Yine de InVision’ın en büyük başarıyı tasarımcılar için araç üretirken tasarımcı olmayan kullanıcıları da kapsamakta gösterdiğini söyleyebiliriz. Belki de Unicorn olmaya giden adımlardan en önemlisi bu.

5 milyon kullanıcı barajını aşan InVision; Netflix, Uber, Airbnb ve Twitter gibi dijital öncelikli müşteriler tarafından tercih ediliyor. Yine de şirketin Adidas, General Electric, NASA, IKEA, Starbucks ve Toyota dahil olmak üzere Fortune 100 şirketlerinden yüzde 97'sine hizmet verdiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.