Trello, görevleri otomatikleştirmek için Butler'ı satın alıyor

Üçüncü parti power-up'ları kullanan Trello, şimdi de görevleri otomatikleştirmek için Butler isimli bir aracı satın aldığını açıkladı.
Trello, görevleri otomatikleştirmek için Butler'ı satın alıyor

Fog Creek Software tarafından yedi yıl önce başlatılan ve daha sonra Atlassian tarafından 425 milyon dolara satın alınan web tabanlı bir proje yönetim uygulaması olan Trello'nun ekipler için güçlü bir iş birliği aracı olduğunu söylemek mümkün. Trello, çapraz platformlu gösterge paneli, eklerin, yapılacak iş öğelerinin, köprülerin, son tarihlerin, yorumların ve daha fazlasını içeren kartların bulunduğu, Kanban tarzı iş akışı üzerinde şekilleniyor.

Sürükle bırak ilişkisine dayalı, üçüncü parti Chrome uzantıları ve power-up'lar kullanan Trello, şimdi de görevleri otomatikleştirmek için Butler isimli bir aracı satın aldığını açıkladı. Üçüncü parti uygulamalar, her ne kadar Trello'da işleri kolaylaştırıyor olsa da tüm içeriği arşivlemek, kartların bir panodan diğerine kopyalanması gibi görevler uzun zaman alabiliyor. Platform, Butler'ı satın alarak bu zorluğu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çünkü Butler, ekiplerin iş kurallarını ve süreçlerini kodlamasına yardımcı oluyor. Şu anda on adımda yapılabilen bir görevi tek adıma indirgiyor.

2016 yılında hayata geçirilen ve şu anda bir power-up olarak mevcut olan Butler, önümüzdeki aylarda Trello'ya entegre edilecek. Butler'ın işlevlerinin bir kısmı tüm kullanıcılar tarafından kullanıma sunulacak, ancak Trello'nun premium üyeleri, kullanıcı başına aylık belirli ücretler ödeyerek power-up'ı daha etkin bir şekilde kullanabilecekler. Örneğin; aylık 10 dolar ödeyen bir kullanıcı Trello'yu iş planı şeklinde kullanabilecekken, 20,83 dolar ödeyen bir diğer kullanıcı ise platformu işletme planı kategorisi ile kullanabilecek. Fiyat arttıkça kullanıcıya sunulan özellikler de artırılmış olacak.

Trello'nun Butler'ı satın aldığını biliyor olsak da anlaşmanın miktarının açıklanmadığını da belirtelim. Ayrıca yazının başında Atlassian'ın 425 milyon dolar karşılığında Trello'yu satın aldığından bahsetmiştik. Her ne kadar ortada bir "satın alma" söz konusu olsa da Trello'nun tamamen Atlassian'a bağlı olarak çalışmadığını, platformda yarı-bağlı bir iş modelinin benimsendiğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.